La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Gata vol recuperar tota la seua esplendor i tornar a la normalitat amb la XIX edició de l’exposició d’Art al Vent que es podrà visitar al carrer La Bassa del 12 d’agost al 4 de setembre.
La regidora de Cultura, Àngels Soler i el director de la mostra, Josep Ginestar ho han deixat clar en la presentació de la mostra d’aquest matí. Així doncs, recuperem un dels actes més multitudinaris com és l’acte inaugural que serveix de trobada entre artistes, participants, públic i organització.
En aquesta edició són 56 obres de 17 països les que s’exposaran al carrer La Bassa de Gata a partir del 12 d’agost. Les obres han arribat de llocs com Espanya, Itàlia, Argentina, Xina, Rússia, França, Brasil, Mèxic, Regne Unit, USA, Xile, Japó, Haití, Egipte, Polònia, Marroc, Ucraïna. Per a la regidora de Cultura un fet important és que han coincidit dues obres dels dos països en conflicte, Rússia i Ucraïna, que, després de parlar amb els autors, lluiran juntes en el balcó de l’Ajuntament.
Ginestar ha volgut destacar en l’edició del catàleg a l’origen d’Art al Vent com a relectura d’una tradició plasmant la imatge dels típics cobertors que llueixen els balcons els dies de festa i processons. Un altre detall del qual ha parlat Ginestar és la participació del Tapis que han fet una obra dirigida per ell mateix que dóna visibilitat al col·lectiu.
Tant la regidora, Àngels Soler, com Ginestar han coincidit que en aquests dinou anys de trajectòria la mostra s’ha consolidat i ha crescut en qualitat.
I, com és habitual, s’ha organitzat una variada programació complementària per a convidar a la gent a eixir al carrer que va des de cinema, actuacions musicals de la colla el Montgó, el grup de danses La Llata, la Banda Juvenil de Gata, presentació del documental Venim de lluny i com a cloenda de l’exposició, l’actuació de l’Oma, l’Orquestra de la Marina Alta.
Tota la informació de l’exposició es troba a la web de la convocatòria per facilitar l’accés a la informació de participants i visitants que poden consultar les novetats www.artalvent.com.
Art al Vent XIX onejarà al carrer la Bassa de Gata del 12 d’agost al 4 de setembre per gaudir de l’exposició i de tot un poble a qualsevol hora del dia simplement fent una passejada pels seus carrers.

Històric de noticies