Carteldonasang2014

La regidoria de Sanitat i el Centre de Transfusió d’Alacant han presentat la 10a edició de la col·lecta extraordinària de sang que es farà dijous 5 de juny al Centre Social de Gata de 17 a 21 hores.

En la presentació han estat l’alcaldessa de Gata, Maite Signes; la regidora de Sanitat, Mª Rosa Simó; el Dr. Luis Hernández, del Centre de Transfusió d’Alacant; i José Pedro, responsable de les donacions a Gata.

Hernández ha recordat que la província necessita 250 bosses de sang al dia i ha explicat que les col·lectes extraordinàries es fan al mes de juny per a anticipar-se a l’estiu quan les necessitats són majors i les donacions baixen. A més, ha volgut conscienciar a la gent a animar-se a donar, ja que des del mes de gener han baixat molt les donacions i estan vivint situacions crítiques.

Així, ha animat a les persones que no són donants a provar-ho sempre que es complisca els requisits mínims que són pesar més de 50 kg i tindre entre 18 i 65 anys.

L’alcaldessa ha aprofitat per comentar amb el Dr. Hernández la possibilitat de realitzar altres campanyes especials per implicar als més joves i al teixit associatiu.

José Pedro, responsable de les donacions en Gata, ha tancat animant a superar la xifra dels 80 que van arribar al 2009. També ha recordat que tots els donants rebran un detall especial gràcies a la col·laboració de l’empresa Signes Grimalt.

Històric de noticies