Presenten les VI Jornades matemàtiques Vicent Caselles Costa, Les matemàtiques dels éssers vius.

Tornen les matemàtiques i la ciència a Gata amb la 6a edició de les Jornades Matemàtiques Vicent Caselles Costa, organitzades des de la Comissió Vicent Caselles amb el suport de l’Ajuntament de Gata de Gorgos, la Universitat de València, l’associació Meridià Zero, l’Escola de Matemàtiques de la Marina Alta (EMMA) i el CEFIRE. En aquesta edició, titulada “Les matemàtiques dels éssers vius”, tractarà la relació entre matemàtiques i biologia.

Enguany les jornades es realitzaran el divendres 7 i dissabte 8 de Juliol a l’Edifici Polivalent “Guillem Agulló” i les activitats, orientades a un públic general i no especialista, inclouran conferències plenàries i tallers. Els conferenciants d’enguany seran Marta Casanellas Rius, professora del departament de Matemàtiques de la Universitat Politècnica de Catalunya, Fernando González Candelas, catedràtic de genètica de la Universitat de València, i Mireia Marín Ginestar, genetista del Centre de Regulació Genòmica a Barcelona. 

Les conferències són plenàries i públiques però per participar als tallers cal inscriure’s en el següent enllaç:

https://forms.gle/FQwrsyKgoGHGPgJv8 .

Com altres anys, el professorat de secundària podrà registrar-se també a través de la pàgina web del CEFIRE.  

VI JORNADES MATEMÀTIQUES VICENT CASELLES COSTA

LES MATEMÀTIQUES DELS ÉSSERS VIUS

  • DIVENDRES 7 DE JULIOL

19:00 h Presentació de les jornades.

19:30 h Conferència inaugural “DE DARWIN A LES MATEMÀTIQUES DE L’EVOLUCIÓ” a càrrec Marta Casanellas, professora de la Universitat Politècnica de Catalunya.

  • DISSABTE 8 DE JULIOL

8:45 h Recepció participants

9:00 – 10:15 h  Tallers

10:15 – 10:45 h  Pausa-café

10:45 – 12:00 h Tallers

12:15 h Conferència “SOBRE NOMBRES I GENS: L’ESTADÍSTICA COM A FERRAMENTA CLAU EN LA INVESTIGACIÓ GENÈTICA”  a càrrec de Mireia Marín, Genetista, Centre de Regulació Genòmica (Barcelona).

17:30 h – 18:15 h  Taller de l’Escola de Matemàtiques de la Marina Alta (EMMA)

18:15 – 18:45 h Pausa-café

18:45 – 20:30h Activitat “Escape Gata”: desafiament matemàtic pels carrers de Gata.

20:30 Conferència “SI DARWIN NO SABIA MATEMÀTIQUES, PER QUÈ N’HE D’APRENDRE JO?” a càrrec de Fernando González, catedràtic de genètica de la UV.

Històric de noticies