20151117_180327 - copia

 

L’alumnat de l’IES Matemàtic Vicent Caselles Costa participa, aquest divendres 15 d’abril, en la II edició de la Fira Aèria al Pavelló d’Esports de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx en què es reuniran al voltant de 1.000 estudiants de 45 centres d’ensenyament.

Aquesta trobada, coordinada per l’empresa del Parc Científic de la UMH El Caleidoscopio, la mateixa Universitat i una trentena d’ajuntaments, té com a objectiu mostrar i compartir els desenvolupaments i aplicacions socials que han enginyat els alumnes a través dels drons.

La Fira Aèria estarà composta de tres zones diferenciades. La primera d’elles comptarà amb 45 stands, corresponents a cada un dels centres, en els quals els alumnes exhibiran els seus drons i pòsters amb els dibuixos de les aplicacions proposades. També es disposaran dos escenaris que funcionaran de manera simultània, i en els quals cada centre exposarà públicament a la resta d’assistents els avantatges socials del seu projecte i farà una demostració de vol.

Durant el desenvolupament d’aquesta II edició, els estudiants han après a programar, acoblar i dissenyar els seus propis drons seguint els criteris establerts en les entrevistes mantingudes entre els organitzadors del projecte i els agents socials seleccionats. Amb l’ajuda d’aquests últims, els alumnes han desenvolupat la part més creativa dels seus projectes per trobar solucions a problemàtiques concretes dins d’un context local o comunitari.

La Fira Aèria es converteix així en la primera fira de drons que busca fomentar l’empoderament tecnològic de joves estudiants de l’ESO i Batxillerat mitjançant la seua construcció i la reflexió sobre la tecnologia com a eina social de l’activitat humana.

En aquesta segona edició del projecte, hi han participat les localitats d’Abanilla, Albatera, Almoradí, Banyeres de Mariola, Benidorm, Benigànim, Benissa, Biar, Callosa d’en Sarrià i Canals. També les de Crevillent, Dénia, El Campello, Gata de Gorgos, Guardamar del Segura, Ibi, Xàbia, l’Olleria, Montfort, Muro d’Alcoi i Mutxamel. Ondara, Onil, Pedreguer, Petrer, Sant Fulgenci, Sant Vicent del Raspeig, Sant Joan d’Alacant, Sax, Salines i Vila-real .

Històric de noticies