L’Ajuntament de Gata, en la sessió plenària de juliol celebrada anit, va aprovar els Pressupostos 2014 de 4.305.809,43 euros amb les vots a favor del PP, l’abstenció de Compromís, i els vots en contra del PSOE.

L’alcaldessa, Maite Signes, va posar de manifest la dificultat que suposa treballar amb el pressupost prorrogat, com estaven fent-ho fins ara, ja que frena el funcionament normal de l’administració.

Guillermo Cholbi, regidor d’Hisenda, va explicar que eren un pressupostos de continuïtat on s’han afegit modificacions als que es van presentar al plenari de desembre de 2013 introduint les dades reals que s’han presentat durant l’any.

A més, es van aprovar altres mesures relacionades amb el pressupost, com la baixada del tipus impositiu de l’IBI de l’1% al 0’90%. Esta mesura va unida a un altre punt que va prosperar com la modificació de l’Ordenança Fiscal de l’Impost de Bens immobles que suposa una regularització cadastral.

També és va modificar la taxa de residus sòlids urbans que s’aplica als establiments de restauració. A partir d’ara la taxa de RSU s’aplicarà depenent del nombre de treballadors de l’establiment, d’esta manera s’igualaran a la resta de comerços.

Les tres mesures es van aprovar amb els vots favorables del grup municipal popular i Compromís i l’abstenció del grup socialista.

El plenari va aprovar per unanimitat sol·licitar a Diputació la subvenció del Pla d’Estalvi Energètic per un import de 142.000 euros. La intenció és substituir, a través d’esta subvenció, les calderes de gasoil de l’Escola i del Pavelló per unes de pellet, així com instal·lar a l’ecoparc una màquina de fabricació de pellet per a reciclar restes de poda i jardineria i auto abastiment.

Tots els partits van aplaudir la iniciativa que a més de sostenibilitat porta un estalvi econòmic al consistori.

Històric de noticies