1fitur15

L’alcaldessa de Gata, Maite Signes; el regidor de Turisme, Guillermo Cholbi, i el personatge d’Herodes van ser els encarregats de presentar, ahir, la Festa de Reis de Gata, recentment declarada d’Interés Turístic Local per la Generalitat Valenciana, en Fitur 2015.

L’alcaldessa va parlar de les peculiaritats de la festa de Gata que arranca amb la recollida de cartes i el bàndol, fins arribar al dia 5 de gener, “ en què tot el poble es transforma en un gran teatre, mesclant-se pels carrers els actors i els ciutadans”. Va explicar l’evolució històrica de la festa des que es va iniciar a l’ any 46, passant per l’inici de la representació teatral al 1968, fins l’actualitat en què Gata ha volgut donar un pas endavant fent una aposta de qualitat i de futur, valorant l’esforç realitzat per un nombrós conjunt de persones (al voltant de 300), des de l’Ajuntament fins l’últim col·laborador d’esta Festa, per tal d’aconseguir que el Misteri dels Reis Mags siga no sols festa dels xiquets, sinó, a més a més, el patrimoni de tot un poble i una de les senyes d’identitat.

El regidor de Turisme va posar en valor la festa com a acte cultural així com a atractiu turístic per al nostre poble. Així mateix, va explicar que Gata, que estarà present juntament amb els municipis de la Marina Alta a l’estand de la Costa Blanca a Fitur fins a diumenge compta amb nou material per a la promoció del municipi com les guies de comerç actualitzades, el un nou fullet general editat en 4 idiomes (castellà, anglès, francès i alemany) seguint l’estètica i el estil establerts pel Patronat de la Costa Blanca, així com la nova app turística i comercial de Gata.

En acabar, la presentació el Rei Herodes va estar a l’estand de la Costa Blanca promocionant la festa de Reis de Gata i fent-se fotos amb tots els visitants que ho demanaven.

Històric de noticies