acte plenari descplacaies

La corporació municipal, familiars, amics, professors i veïns del municipi van rendir homenatge a Vicent Caselles Costa en una acte que es va celebrar, dissabte 31 de gener, a la Sala de Plenaris de l’Ajuntament de Gata i on es va reconèixer oficialment com a Fill Il·lustre del municipi.

L’alcaldessa de Gata, Maite Signes, va encetar l’acte manifestant l’orgull com a poble de reconèixer la gran tasca de Vicent Caselles i al mateix tems el pesar per fer este reconeixement a títol pòstum.

Juan Pedrós, regidor d’Educació, va ser l’encarregat de llegir l’acta del plenari on es va decidir, per unanimitat de tots els grup municipals, nomenar Fill Il·lustre de Gata de Gorgos al matemàtic Vicent Caselles Costa. Seguidament, va lliurar a la seua dona, Coloma Ballester, el pergamí que recull el títol, així com d’un quadre representant la seua terra, obra de Josep Ginestar, que va recollir el seu fill, Vicent Caselles. Sa mare, Olga Costa, va rebre , de mans del regidor Juan Pedrós, un ram de flors com a símbol d’estima i memòria. El nomenament es va reflectir en el llibre d’honor del municipi que van signar l’alcaldessa i Ballester.

A l’acte, a més de Coloma Ballester,en representació de tota la seua família, també van intervenir el regidor Matías Monfort, en representació de la corporació; Josep Ginestar, com amic; el seu professor Florencio Burrel; el matemàtic gater Josep Mulet Mestre; el degà de la Facultat de Matemàtiques de València, Rafael Crespo García, i el seu company i col·laborador, José Manuel Manzón Ruíz.

A més de la gran trajectòria professional de Caselles en el món de les matemàtiques, tots van destacar la seua gran senzillés i proximitat i la seua capacitat per posar-se sempre als costat dels més dèbils i marginats de la societat.

Finalment, es van traslladar fins a l’avinguda de les Sorts on van descobrir la placa amb el nou nom de l’IES Matemàtic Vicent Caselles Costa que, en paraules del regidor d’Educació, Juan Pedrós, “servirà per recordar la figura de Caselles i al mateix temps, serà un exemple per als joves estudiants que per allí passen”.

Històric de noticies