La Conselleria inclou el Centre de dia de Gata en el Pla Convivint

El nou Centre de dia i Centre Especialitzat d’Atenció al major (CEAM) de Gata està més prop de ser una realitat ja que s’ha inclós dins el Pla Convivint de la Generalitat Valenciana, un pla d’infraestructures per a millorar el sistema públic de serveis socials.

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, han presentat hui CONVIVINT: Pla d’Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025 que contempla la construcció del centre de Gata.

La nova infraestructura, distribuïda en dos plantes i sótano, comptarà amb diversos serveis com sales d’estar, aules taller, menjador i cuina, servei mèdic, d’infermeria i de podologia, biblioteca i sala de lectura, cafeteria, vestuaris, aula d’informàtica,…així com zona d’aparcament pròpia. El Centre de dia, que es construirà a la parcel·la municipal al costat del Centre de Salut,  tindrà capacitat per a 72 persones.

Segons el projecte bàsic que Gata ja ha presentat a Conselleria, l’edifici es distribueix en planta en forma de H. S’organitza en dues bandes longitudinals amb orientació est-oest separades per un pati intermedi, a manera d’espai verd obert que permet la ventilació creuada. En la part central se situa l’accés principal i l’àrea de recepció. Tota la seua distribució permet una relació visual dels usuaris amb el cel i arbrat exterior que humanitza l’espai i fa de l’edifici un espai ple de vida.

Històric de noticies