Gata renova el conveni VioGen

L’Ajuntament de Gata ha renovat el conveni amb el Ministeri del Interior d’incorporació dels cossos de Policia Local al sistema VioGen de seguiment integral de casos de violència de gènere.

L’actualització del conveni s’ha tractat en la Junta Local de Seguretat de Gata que s’ha celebrat aquest matí per via telemàtica. La junta , a més de l’alcalde de Gata, Josep Signes i del regidor de Governació, JoanVi Vallés, ha comptat amb l’assistència de la Subdelegada del Govern a Alacant, Araceli Poblador; el Coronel de la Guàrdia Civil, José Hernández; la responsable de la unitat de Viogen, Mode Salazar; la cap de la Policia GVA a Alacant, Marisa Rodríguez; el comandant de la Guàrdia Civil de Gata, Sergio Mas i de la Policia Local de Gata, el cap Jonathan Peñalver i l’agent Rafa Bover.

En aquest tema, també s’ha destacat la importància de l’App Alertcops , un servei d’alertes de seguretat ciutadana que les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat posen a la disposició dels ciutadans per a atendre’ls en situacions de risc. També pot usar-se per a notificar delictes, o fins i tot si es detecten vulneracions de l’estat d’alarma per coronavirus.

Per una altra banda, en l’anàlisi estadístic realitzat per la Guàrdia Civil en matèria de seguretat i delinqüència s’ha destacat el baix índex de delinqüència del municipi que ha disminuït en l’últim any.

Històric de noticies