Gata i Pedreguer busquen solució a l’accés als polígons Oquins-Plans

Els alcaldes de Gata i Pedreguer, Josep Signes i Sergi Ferrús i els presidents de les agrupacions d’interés urbanístic dels polígons Oquins (Pedreguer) i Plans (Gata), José Juan Fornés i José Pons, juntament amb els equips redactors, i el president de la Confederació empresarial CV, Salvador Navarro, es van reunir amb la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero i el cap de la demarcació de Carreteres de l’Estat, José Vivente Pedrola, per tractatr el tema de l’accesibilitat als polígons industrials Oquins (Pedreguer) i Plans (Gata).

Ambdos alcaldes van exposar que, després dels més de vint anys que porten propietaris i ajuntaments amb la gestió urbanística del sol industrial Plans-Oquins, en desembre de 2020 aquest tema arriba a la comissió Territorial d’Urbanisme per a la seua aprovació final, i tot es va quedar damunt de la taula a l’espera d’un informe del Ministeri davant una possible eixida de l’AP-7 que afectaria els dos polígons industrials. Fet que va causar la seua sorpresa ja que des de 2018 s’ha estat tractant , juntament amb Generalitat, la realització d’una Via Park, especialment després de la liberalització de l’AP-7.

A aquesta situació es va sumar, el passat 12 d’abril, el pintat
d’una línia contínua des de Pedreguer a Gata que prohibeix qualsevol gir a esquerres tant en circulació com en incorporació a la nacional, cosa que els propietaris qualifiquen d’indefensió, ja que es va realitzar sense avís previ.

Per la seua banda, els Tècnics del Ministeri van justificar la seua actuació per motius de seguretat i mostraren una solució sobre la qual s’està treballant i que posaran a la disposició dels ajuntaments per al seu estudi per part dels tècnics redactors dels Polígons, i poder d’aquesta manera, desbloquejar la gestió urbanística del sòl industrial, al mateix temps que van oferir una solució per a la millora de la circulació en aqueix tram de la N-332 que passaria per la realització de dos redones en els polígons.

Els dos equips redactors treballen ja, amb els tècnics del Ministeri, per dur a terme les modificacions necessàries el més aviat possible. Això donaria llum verda als dos polígons i solucionaria els actuals problemes de circulació d’aquest tram de la N-332.

Històric de noticies