Gata es prepara ja per a recuperar les seues tradicionals festes que se celebren del 28 de juliol al 6 d’agost amb un complet programa que ha estat preparat per la Comissió de Festes 2022 amb el suport de l’Ajuntament de Gata.
Dijous 28 de juliol comença la programació amb la baixada del crist del Calvari.
Divendres 29 de juliol, arranca el dia amb l’entrada de la murta i a les 13:30 h arriba una altra de les novetats d’enguany amb un pregó popular a càrrec del periodista gater, Francesc Arabí.

I ja a la nit, prendran protagonisme la quintà infantil 2022 i les dues quintes majors 2021, L’Esvaró i 2022, La Rebrotà, amb el festival de presentació que tindrà lloc al Grup Escolar a partir de les 23:00 hores.
Dissabte 30 de juliol començaran els bous, amb entrada a les 8 del matí i solta de vaques. Tot seguit, la comissió repartirà esmorzar.
A les 13 h arriba “Bous a banda” que encetarà el grup musical Black Glitter al baret dels bous. Cada dia, fins divendres, passaran per l’escenari diferents grups locals i comarcals com Tremp,
Oxigen, Eñe, LoliPop, …
A la vesprada s’inaugurarà el recinte taurí a les 18:30 hores amb la participació de les quintades i tots els que vulguen acompanyats per la Xaranga i la Gatukada. I a continuació entrada de bous i solta de bous i vaques.
A la nit, inauguració de les barraques amb ball a la plaça Nova amb el grup la Sede.
Diumenge, la desfilada de carrosses centrarà la programació del dia. La desfilada començarà a partir de les 19:30 hores des del grup escolar.
I partir de les 23 hores, la plaça Nova acollirà l’espectacle, tribut a Mecano «Entreel cielo y el suelo».
La Nit de les Paelles, un dels actes més multitudinaris de les festes, serà dilluns 1 d’agosti comptarà amb l’actuació de l’orquestra Mònaco a l’esplanada del grup escolar

El dia de les xiquetesi xiquets se celebrarà dimarts 2 d’agost amb parc aquàtic a les 11 hores al passeig d’Alacant i a la vesprada, carretons. A la nit el Grup Espeleològic Gatense no falta a la cita amb la Marxa nocturna de regularitat per parelles.

Dimecres 3 d’agost serà el dia de les quintades quan, des de bon matí, les diferents quintes comencen la seua activitat amb les despertades, cercaviles, xarangues…,
Dins de la programació, per a dijous 4 d’agost destaca el Gran Prix, a la vesprada i, a la nit, una cordà infantil i tot seguit el correfoc de la mà de la colla Dimonis Polopins.

També els majors tenen el seu dia, divendres 5 d’agost, amb ball a la vesprada, l’ofrena de flors, la revetlla amb la Banda Unió Musical de Gata I el colofó el posarà la tradicional Cordà a l’antic camp de futbol.
Aquest dia el trinquet Xiquet de Gata acollirà una gran partida professional que enfrontarà a Genovés II, Nacho i Carlos contra Giner, TomásII i Oltra.
Dissabte 6 d’agost, dia del Santíssim Crist, acaben amb la processó de pujada del Crist i un gran castell de focs d’artifici a càrrec de la pirotècnia Ricasa que posarà el punt final a les festes 2022.

Històric de noticies