duquesa-bona

Gata acollirà durant el mes de març diferents actes dedicats a la Duquessa d’Almodóvar i a la commemoració del bicentenari de la seua mort. Són activitats què formen part d’un conjunt d’actes organitzats pels tres ajuntaments de Xaló, Lliber i Gata per recordar a la que fora Duquessa i senyora dels tres pobles.

Dissabte 7 de març a les 17:30 hores comencen els actes amb un concert al pati del Grup Escolar amb peces escrites per José Monfort Monserrat, què comptarà amb la col·laboració de la Banda Unió Musical de Gata i els grups de danses La Llata de Gata i La Murta de Xaló.

Diumenge 8 de març, amb la col·laboració del GEG, s’ha organitzat una caminada “ Per les terres de la Duquessa d’Almodóvar”. A les 8 hores eixirà un autobús de Gata fins a Xaló. La eixida de la ruta, de 12 km, serà a les 9 hores des de Xaló des d’on s’iniciarà el recorregut per les tres poblacions que acabarà a Gata. Tots aquells que vulguen participar poden inscriure,s en els ajuntaments de Gata, Lliber o Xaló.

Finalment, divendres 20 de març a les 20 h a l’Ajuntament es presentarà el llibre “Dos-cents anys a l’ombra de la Duquessa d’Almodóvar” de diversos autors que ha estat coordinat per la historiadora Irene Ballester.

Històric de noticies