Dimarts 26 de gener es va celebrar la sessió ordinària del plenari de l’Ajuntament de Gata. Per motius d’incidència de la Covid-19 al municipi aquestes sessions estan realitzant-se via telemàtica.

Com cada plenari, abans de començar amb els punts de l’ordre del dia, es va iniciar amb la dació de comptes de les accions i novetats de cada regidoria.

Des de la regidoria de Medi Ambient s’han iniciat els tràmits per a rehabilitar el paratge natural de la Rana amb l’objectiu d’acabar amb el canyar de la parcel·la fitant que va ser la causant de l’incendi. S’introduiran espècies autòctones, s’habilitarà una zona d’aparcament i es reposaran els panells informatius.

La regidoria de Festes va voler manifestar el seu agraïment a la Comissió de Reis per la tasca realitzada en un any tant complicat així com el suport rebut per Protecció Civil, Policia Local i personal municipal. Respecte al calendari festiu de 2021 s’han suspès tots els actes per a aquestos mesos i juntament amb la Comissió de Festes treballaran per estudiar les festes patronals.

A través de les ajudes de foment de l’ocupació s’han incorporat nous treballadors a l’Ajuntament de Gata. La subvenció EMPUJU 2020 de 20.436,56 euros ha permés la contractació d’una tècnica que realitzarà tasques de suport administratives i portarà endavant el projecte comercial d’actualització de dades. A més a més, s’ha contractat 5 persones aturades a través del programa «Avalem experiència-Ecovid 2020 per a realitzar tasques de suport relacionades amb les conseqüències de la Covid 19.

La regidoria d’Igualtat va destacar la bona acceptació de la campanya informativa realitzada en bars i restaurants al voltant del 25N amb el repartiment de servilletes. També que s’està treballant en les accions que es duran a terme amb motiu del 8 de març, dia de la Dona, sempre tenint en compte les mesures vigents.

Pel que fa a joventut, reincorpora la tècnica de joventut contractada a través d’una subvenció de gva per seguir treballant amb els projectes iniciats com l’espai jove i juntament amb l’escola, l’IES, Consell de la Infància,…

Des de la regidora d’Esports s’ha destacat la incorporació al camp de futbol d’un marcador adquirit pel Gorgos CF a través d’un conveni amb l’ajuntament i de les banquetes, donació de Pons Químiques. En el trinquet, s’ha posat la tanca metàl·lica i s’ha arregalt la zona del bar, aseos i vestidors i en les pròximes setmanes es. Per a la gimnàstica rítmica s’ha adquirit una nova estora per als entrenament.

La regidoria de Cultura informava de la suspensió, fins a nou avís, de les activitats culturals així com de les classes presencials en les escoles de música, ballet, FPA i escola de plàstica que s’estan impartint en línia per l’actual incidència de la Covid 19. A més a més, des d’Educació, estan en contacte amb els centre educatius per a qualsevol incidència. A més a més, en el mes de febrer s’iniciaran dos activitats en l’escola, un taller de gestió d’emocions i horts escolars, emmarcades en la subvenció concedida per la Conselleria d’educació.

Pel que fa a les obres, en breu s’iniciaran les obres de construcció del clavegueram de recollida d’aigües pluvials del carrer Trinquet per acabar amb els problemes del carrer Paet. Es realitzarà una inversió de 94.500 euros. A més va a realitzar-se una actuació d’urgència a l’ossari nord del cementeri que suposarà una inversió de 100.000 euros. També s’està preparant la instal·lació de 80 noves lluminàries led a la zona de les Sorts que suposarà un estalvi del 40% del consum. Finalment, durant el mes de febrer es signarà el conveni per a la rehabilitació de l’antiga caserna de la guàrdia civil que suposarà una inversió de 200.000 euros durant 2021.

Ja està en funcionament l’aparcament públic de Mirandes que suposa una ampliació de la zona d’aparcament disponible que passa de 25 a 100 vehicles i que, a partir d’ara, tindrà accés des de la carretera de Xaló cosa que augmenta la accessibilitat i funcionalitat de l’espai.

El departament de Serveis Municipals compta amb nova maquinària per al manteniment de neteja via i edificis especialment places, terrasses, pavelló i paviments que necessiten especial atenció.

Ja en els punts de l’ordre del dia, es va aprovar inicialment per unanimitat la modificació del reglament de Festes que ara s’exposarà al públic.

A més a més, va prosperar amb els vots a favor de tota la corporació la proposta de felicitació dos funcionaris de la Policia Local per la seua actuació en un incendi on van salvar la vida de dos veïns.

Amb els vots de Compromís i PSPV es va rebutjar la moció del PP per a participar a l’elaboració del pressupost municipal.

Finalment, es van aprovar tres mocions conjuntes de les tres agrupacions locals que conformen l’Ajuntament de Gata: Moció perquè el personal docent siga prioritari en la segona fase de vacunació contra la Covid-19; moció per un pacte d’estat per la indústria i moció al congrés per a la tramitació d’urgència de la proposició de Llei de Reforma constitucional per a la reintegració efectiva del dret civil valencià .

Històric de noticies