coveta escenari

 

L’Ajuntament de Gata vol agrair a totes les persones i entitats que han fet possible què, un any més, els actes tradicionals de Reis ompliren de màgia els carrers.

La vespra de Reis, dimarts 5 de gener, els carrers del poble van acollir la representació del Misteri dels Reis Mags, basada en el text de 1968 d’Antonio Salvá,   que es representa en dos escenaris diferenciats, al carrer La Pau, on es situa el Palau d’Herodes, i a la plaça de l’Església, on s’escenifica el portal de Betlem.

Tot seguit començava el moment més esperat pels xiquets del poble, que és el repartiment de paquets casa per casa. Aquest acte és el que major nombre de persones implica, ja que més de 100 persones fan possible que els regals arriben a les cases la nit del 5 de gener i al voltant de 30 persones s’encarreguen ,amb anterioritat, de gestionar la recepció de paquets.

La setmana d’abans ja comencen a viure la il·lusió dels Reis amb la recollida de cartes en què més de 400 xiquets passen per l’escenari situat a la plaça de l’Església per donar als visirs reials els seus desitjos per als Reis. La comissió 2016 van col·laborar repartint xocolata i els alumnes del tapis amb la creació d’unes manetes pels xiquets que acudien a dipositar les seues cartes.

I a poqueta nit del dia 4 de gener, són els missatgers a cavall qui recorren els carrers anunciant el dia i hora de l’arribada de Ses Majestats, Melcior, Gaspar i Baltasar.

En una setmana es concentren els actes que es preparen des de quasi un any abans i que impliquen al voltant de 300 persones entre actors i figurants, repartiment, escenaris, paqueteria, vestuaris, … L’Ajuntament de Gata vol agrair la tasca que realitzen tots i cadascun d’aquestos col·laboradors que fan possible que la festa de Reis de Gata siga, un any més, una realitat.

Històric de noticies