Gata presenta les estratègies del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible dins la Setmana Europea de la Movilitat
Divendres 15 de setembre s’encetaven les activitats de “Setmana Europea de la Mobilitat” organitzades per la regidoria de Govern Obert i Desenvolupament Urbà sostenible amb la presentació de les estratègies del projecte Mou-te per Gata destinat a l’elaboració del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible per al municipi.
L’acte, que es va traslladar al CSI per la pluja, va comptar amb la participació Jaume Monfort, regidor de Govern Obert, que va parlar sobre l’estat actual de la població i de la motivació per realitzar un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible; David Vegara i Pepe Lerma, membres de l’equip redactor de Crearqció que explicaren les línees estratègiques que serviran com a base al Pla de Mobilitat. També van intervindre Isabel Muñoz, sociòloga experta en urbanisme amb perspectiva de gènere i membre de la secretaria estatal de femenisme de Podem , així com algunes de les persones que han participat en els diferents tallers realitzats durant el procés participatiu.
El mateix divendres celebraven el Park(ing) Day al que, per tercer any consecutiu, Gata s’adheria. Per un dia, diversos establiments comercials i el propi Ajuntament van convertir una zona d’aparcament en un jardí públic o espai lúdic. De les propostes presentades la de l’empresa Droneamos va ser la més votada.
A més en l’àmbit escolar també s’ha iniciat una campanya de sensibilització que s’allargarà tota la setmana. En les hores d’entrada i eixida a l’escola es tallarà el trànsit de vehicles per a fomentar l’accés a peu i en bici.
També s’ha conscienciat als escolars de 3r a 6é a qui se’ls demana la col•laboració durant aquesta setmana per vigilar, entre tots , els actes incívics que realitzen els conductors quan circulen pel municipi.
Entre les activitats previstes, algunes estan dirigides al públic infantil i familiar com una Gimcana on es proposarà un intercanvi de rols que es realitzarà dimecres 20 de setembre a les 18 hores en la Plaça Nova i que suposarà experimentar les dificultats que es troben per desplaçar-se les persones amb mobilitat reduïda. Entre tots els participants en la gimcana es sortejarà una bicicleta. Diumenge 24 de setembre es realitzarà la ruta en bicicleta prevista per al passat dissabte que es va ajornar pel mal oratge.
Les activitats es tancaran divendres 22 de setembre amb la presentació al públic de les propostes de millora de la Carretera de Jesús Pobre que es realitzarà a la terrassa del Centre Social a les 19 hores i que encetarà un procés participatiu.

Històric de noticies