eivissa2

Un delegació de comerciants i empresaris de Gata, acompanyats pels regidors de Governació, Mª Rosa Simó i Cultura, Juan Pedrós van realitzar, el passat cap de setmana una visita comercial i institucional a Eivissa. La intenció era estudiar el mercat i trobar punts d’encontre amb l’illa.

La visita va començar a la zona de Sant Antoni per tal d’observar els tipus de negoci i a Santa Gertrudi, un xicotet poble amb el casc antic tancat al trànsit on han sorgit nous negocis de tall tradicional.

Dissabte es va visitar el mercat de les Dàlies a Sant Carles, una menuda localitat que multiplica els seus habitants en dissabte. Allí , Salvador Losa, Regidor de Sant Carles i tinent d’Alcalde de Santa Eulària va rebre la delegació i els va explicar la situació del comerç local, la capacitat d’aprofitar el que ve de fora i la experiència del tancament de carrers al trànsit per tal de fer créixer el negoci i la qualitat de vida.

A continuació, es van desplaçar a Santa Eulària on l’Alcalde i la Regidora de Cultura de la localitat van rebre de mans del regidor de Cultura de Gata, Juan Pedrós, una peça artística d’ Art al Vent VII, l’obra d’una reconeguda mexicana, Albertina Tafolla. Els amfitrions es van interessar molt per l’exposició internacional d’art tèxtil que te lloc a Gata i també pel seu caràcter itinerant arreu del món.

Els edils van aprofitar per ensenyar als comerciants de Gata les noves avingudes per als vianants i l’èxit i acceptació que te per part dels comerciants i veïns.

Per la nit es va aprofitar per visitar el comerç del port d’Eivissa així com una ruta per dalt Vila i comprovar com hi ha gent que aprofita la nit per fer les compres.

Diumenge es va visitar Sant Josep de sa Talaia per conèixer el seu comerç i també la seua arquitectura pública que dona molta importància a la construcció baixa i al pas dels vianants.

Històric de noticies