Presenten les I Jornades Científiques i el Premi Vicent Caselles Costa

Gata dedicarà unes Jornades científiques i una beca amb el nom de Vicent Caselles Costa, el matemàtic gater, catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra, que va morir a l’estiu de 2013 amb 53 anys.
Aquest matí, a la sala de plenaris de l’Ajuntament de Gata s’han presentat les I Jornades Científiques Vicent Caselles Costa i el I Premi que durà el seu nou. La presentació ha estat a càrrec de la regidora d’Educació i membre de l’associació Meridià Zero, Tere Arabí i de Pep Mulet, de la Universitat de Valencia que han estat acompanyats per matemàtics i físics de Gata i de la comarca.
Per a Tere Arabí, “ Gata té fama de ser un poble amb molts matemàtics i matemàtiques, però Vicent Caselles és, sense cap mena de dubte, el nostre matemàtic més il•lustre”.
Aquesta acció se suma al seu nomenament en 2015 com a fill Il•lustre de Gata i anomenar l’ Institut Vicent Caselles Costa. D’aquesta manera es pretén, segons explica la regidora d’Educació, “que totes les persones tinguen el coneixement (de la figura de Vicent Caselles i Costa) i especialment els més joves, per als quals ha de ser un referent i un model a seguir”.
Les jornades científiques se celebraran els dies 6, 7 i 8 de juliol a Gata i s’inauguraran amb una conferència a càrrec de Pep Mulet, professor de la Universitat de València i es realitzaran diversos tallers sobre temes com Corbes de Nivell, Processament d’imatge,… i una ruta matemàtica per Gata. Arabí ha comentat que la conferència inaugural i la ruta matemàtica estaran obertes al públic en general així com els tallers aniran dirigits a un públic més específic.
Pep Mulet ha explicat que els temes que es tracten en aquestes primeres jornades estan relacionats amb els treballs de recerca de Vicent Caselles. “Vicent va ser el primer matemàtic valencià en utilitzar els coneixements matemàtics en el processament d’imatges”.
A més a més, s’estableix un Premi o beca al millor expedient de l’ Institut Vicent Caselles Costa que tinga intenció de cursar estudis de Matemàtiques. El premi estarà dotat amb 2000 €.
L’organització de les jornades per l’Ajuntament de Gata, l’associació APEMA, Meridià Zero i la Universitat de València a través d’una comissió formada per Lorenzo Buriel, Pep Cabrera, Josep A. Pérez Poquet, Vicent Chorro, Teresa Arabí, Pep Pedro, Josep Ll. Domenech, Pep Mulet i Vicent Botella.

Històric de noticies