presentafestes14

La regidoria de Festes de l’Ajuntament de Gata juntament a la comissió 2014 han presentat, esta matí, la programació i el llibre de les Festes Patronals en honor al Santíssim Crist 2014. A l’acte, a més de l’alcaldessa, Maite Signes, i el regidor de Festes, Juan Pedrós, han acudit representants de la Comissió de Festes 2014 així com de les quintades majors i infantils 2014.

Juan Pedrós, regidor de festes, ha volgut agrair en primer lloc tot el treball que ha fet la comissió durant tot un any per preparar les festes que viurem tots estos dies. A més ha anunciat que a partir de hui ja es podien adquirir els llibres de festes.

Pedrós ha parlat de la programació de les festes, que al seu entendre, “aglutina activitats per a totes les edats”.

Les Festes 2014 arranquen divendres 25 de juliol amb la processó de baixada del Santíssim Crist del Calvari. Però l’acte principal de l’inici de les festes serà la Presentació i proclamació de les Reines Majors i Infantil 2014 que tindrà lloc al Grup Escolar a partir de les 23 hores i comptarà amb el musical Feeling

Diumenge 27 de juliol començaran els bous, amb entrada a les 8 del matí, solta de vaques i per la vesprada inauguració del corro a les 18:30 h i a continuació, solta de vaques. I per la nit, després del sopar i ball a la plaça Nova, es farà el primer bou embolat.

Dimarts serà el torn de la Nit de les Paelles, un dels actes més multitudinaris de les festes, que comptarà amb l’actuació de l’orquestra Crash.

Els xiquets tindran el seu dia, dijous 31 de juliol, amb parc aquàtic,teatre i berenar per als xiquets. A les 19 hores, a càrrec de l’associació cultural bouera , hi haurà carretons.

Un altre dia fort serà dissabte 2 d’agost amb el dia de les quintades

Diumenge, les carrosses seran el plat principal del dia amb la desfilada que es farà a partir de les 19 hores. Dilluns serà el dia de les tradicions.

Els actes lúdics i festiu arribaran fins a dimecres 6 d’agost, dia del Santíssim Crist, amb la processó de pujada del Crist i un gran castell de focs d’artifici que posarà el punt i final a les festes 2014.

Maite Signes ha volgut agrair la seua tasca no sols a la comissió sinó també a la regidoria de Festes, que dirigeix Juan Pedrós, per la feina de tot un any. Així com ha animat a quintos i quintets a disfrutar de les festes com a protagonistes que són d’estos dies.

Finalment, ha volgut animar als veïns del poble i visitants a participar en els actes de les festes “que són part de la nostra cultura i de la nostra tradició”.

Històric de noticies