El Concurs de tast de vins del terreny de la Marina Alta, Posa Vi celebra diumenge 22 d’abril la desena edició. Enguany, com a novetat, el concurs es completa amb activitats complementàries. Dissabte 21 d’abril, a partir de les 19 hores al Centre Social, es realitzaran xerrades i tasts de vis de cellers de la Marina Alta: Les Freses (Jesús Pobre), Bancals de Vi, Joan de la Casa (Benissa), Biomoscatell (Poble Nou de Benitatxell),…
A més a més, diversos restaurants del municipi han preparat per a aquest cap de setmana menús que incorporen el moscatell en algun dels seus plats o maridats amb vi de moscatell.
Diumenge 22 d’abril, a partir de les 9 hores, la comissió de festes 2018 oferirà servei d’esmorzar a les veles del riu del Parc de la Font del Riu.
A partir de les 11:30h s’iniciarà un tast popular dels vins presentats a concurs així com la valoració per part d’un jurat format per tastadors de vi professionals
Es poden presentar a les categories de negre jove; blanc jove; criança, vins que han d’haver estat com a mínim un any dins la bota; giró i categoria especial, per a tots aquells que, per les seues característiques no poden ser inclosos en altres (vi dolç, rosa, espumós,…). Els vins han d’estar elaborats amb varietats autòctones, mono varietals o coupage i el raïm utilitzat per a la seua elaboració ha de ser de ceps sembrats a la Marina Alta. En acabar el tast es donarà a conéixer la valoració del jurat.
Les inscripcions es poden realitzar a la Tourist Info (96 575 73 17) i la recollida de vins, tres botelles per vi, es realitzarà dissabte 21 d’abril de 19 a 21 hores en l’Espai Jove (Centre Social de Gata).

Històric de noticies