La música i la cultura ocupen els carrers dins la Fira Gata al Carrer

La música i la cultura també ocupen els carrers, juntament amb el comerç local, dins la Fira Gata al Carrer que se celebra aquest cap de setmana, 7 i 8 d’octubre, a Gata. La regidoria de Cultura ha preparat per als dos dies una variada oferta d’activitats culturals, exposicions, actuacions musicals, teatre… així com una sèrie de rutes guiades per donar a conèixer un poc més del poble.
Dissabte 7 d’octubre, a les 12 hores, la batucada de Gata Gatukada iniciarà les activitats amb una cercavila per la fira. Per la vesprada, a les 16;30 hores hi haurà una actuació de danses infantil i a partir de les 18h, actuarà la Rondalla de Gata juntament amb el grup de danses La Llata.
Diumenge serà la Colla de Dolçaines i tabals El Montgó qui anime el matí a la fira amb una cercavila a partir de les 11:30 hores. A les 12:30 h l’Escola Municipal de Dansa mostrarà també el seu treball en un actuació.
Per la vesprada, a les 16:30 h., els més menuts podran gaudir d’un conta-contes teatralitzat de la mà de Tarannà Teatre
La Banda Juvenil de l’Escola Municipal de Música de Gata serà l’encarregada de la cloenda de la fira amb la seua actuació de diumenge 8 d’octubre a les 20h.
Respecte a les rutes guiades, dissabte a les 11:30 hores, Miguel Vives, Cronista Oficial de Gata, guiarà la ruta urbana. Diumenge, a les 11:30 h, es donaran a conèixer alguns del processos de fabricació que continuen realitzant-se al municipi a través de la visita Guitarres Cashimira, Agrogata i Soler Bags. Per a aquesta ruta és necessària la inscripció.
Per la vesprada, a les 17 h, serà el torn de la ruta de vegetació mediterrània pels marges del riu Gorgos de la mà de Pepe Juan Mulet, tècnic forestal.
Totes les rutes eixiran del punt d’encontre de l’Ajuntament i es pot realitzar la inscripció a l’oficina de turisme.
A més, durant els dos dies es podran visitar dues exposicions, Romans contra Romans, de l’àrea d’Arqueologia de la Universitat d’Alacant, que es troba a la Col•lecció Museogràfica Municipal i una mostra d’Art al Vent que estarà a l’Edifici Polivalent Juvenil.

Històric de noticies