La música i la cultura se sumen al comerç local, dins la Fira Gata al Carrer que se celebra aquest cap de setmana, 6 i 7 d’octubre, a Gata. La regidoria de Cultura ha preparat per als dos dies una variada oferta d’activitats culturals, demostracions, actuacions musicals,… així com una sèrie de rutes guiades per donar a conèixer un poc més del poble.
Dissabte 6 d’octubre, a les 12 hores, la batucada de Gata Gatukada iniciarà les activitats amb una cercavila per la fira. A les 13 h, a la plaça Nova, l’Escola Municipal de Dansa mostrarà també el seu treball amb l’actuació El gran Showman.
Diumenge serà la Colla de Dolçaines i tabals El Montgó qui anime el matí a la fira amb una cercavila a partir de les 11:30 hores.
A partir de les 13h, també a la plaça Nova, actuarà la Rondalla de Gata juntament amb el grup de danses La Llata.
La Banda Juvenil de l’Escola Municipal de Música de Gata serà l’encarregada de la cloenda de la fira amb la seua actuació de diumenge 7 d’octubre a les 20h.
Respecte a les rutes guiades, dissabte a les 16:30 hores, Miguel Vives, Cronista Oficial de Gata, guiarà la ruta de l’Ermita on donarà a conèixer un poc d’història sobre l’edifici.
Diumenge 7 d’octubre a les 9 hores es realitzarà una ruta senderista al Tossal del Moro per inaugurar el nou tram PR412. En esta ruta es necessària la inscripció per a la contractació de l’assegurança.
El mateix diumenge, a les 11:30 h, es donaran a conèixer alguns del processos de fabricació que continuen realitzant-se al municipi a través de la visita Guitarres Cashimira, La Seranda i Soler Bags.
Totes les rutes eixiran del punt d’encontre de l’Ajuntament i acabaran al recinte de la fira. La inscripció es pot realitzar la inscripció a l’oficina de turisme.
A més, durant els dos dies es podran visitar la Col•lecció Museogràfica Municipal de 10 a 14 i de 17 a 20 hores.

Històric de noticies