Per tal d’encetar un canvi en el model del municipi, l’ajuntament de Gata de Gorgos presenta Mou-te per Gata en un acte que tindrà lloc a la terrassa del Centre Social, divendres 5 de maig a les 19 h.
A través de la regidoria de Govern Obert s’impulsa aquest projecte amb l’objectiu concret de redactar d’un Pla d’acció municipal sobre mobilitat sostenible, un document estratègic que assente les bases del canvi cap al qual vol anar el municipi i dibuixe les línies per aconseguir-lo.
Aquest projecte treballa des de la mobilitat sostenible, entenent-la com una mobilitat inclusiva, més democràtica i plural, que es recolze en les potencialitats de Gata, el seu paisatge i els seus valors. Per això busca establir una visió crítica sobre els hàbits quotidians la presència del vehicle motoritzat a l’espai públic afavorint la convivència amb els vianants. La cooperativa d’arquitectes Crearqció és l’encarregada de coordinar aquesta iniciativa i de redactar el document amb la col•laboració tant de l’ajuntament com de la ciutadania.
La presentació estarà a càrrec de Jaume Monfort, regidor de govern obert i desenvolupament urbà sostenible, i membres de Crearqció que explicaran de primera mà en què consisteix “Mou-te per Gata”. A més es comptarà amb la presència de David Estal, arquitecte valencià amb un ampli recorregut en mobilitat, que farà una xerrada sobre mobilitat sostenible.
Aquest divendres s’enceta, amb la presentació pública, un procés obert de participació ciutadana que es desenvoluparà en les pròximes setmanes. El primer taller, Pensem Gata, consistirà en una diagnosi col•laborativa de l’estat actual de la mobilitat en el municipi, que assentarà les bases del següent taller, Redescobrim Gata, un recorregut pel poble on reflexionar conjuntament sobre aquestes qüestions. Per a concloure, es farà un tercer taller dirigit a generar propostes que milloren el model de mobilitat des de la perspectiva de les veïnes i veïns. Per altra banda, durant les primeres setmanes del procés estarà oberta una enquesta, que busca ampliar la visió i el coneixement sobre els desplaçaments quotidians a Gata.

Històric de noticies