El mes de març se centra en la celebració del Dia de la Dona

La programació del mes de març, que aglutina els actes organitzats per l’Ajuntament de Gata així com col·lectius locals i centres educatius, se centra en la celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona.
Aquest cap de setmana comencen dos jornades del foment de l’esport femení amb l’activitat de promoció de la Pilota, Va de Dona, on la regidoria d’Esports ha organitzat una sessió de pilota grossa i una altra de raspall. Seran dissabte 5 i 12 de març de 17 a 18:30 hores.
Dimarts 8 de març, a les 13 hores, davant de l’Ajuntament es realitzarà l’acte institucional del Dia de la Dona amb la lectura del manifest.
La Sala d’Exposicions del Casal de la Música acollirà de l’11 al 27 de març l’homenatge al treball de la llata de les dones gateres amb l’exposició Barxes i Llata. L’acte d’inauguració serà divendres 11 de març a les 19:30 hores i comptarà amb l’actuació de la Rondalla de Gata i Lluís el Sifoner. En la sala del Casal de la Música també es projectarà el documental L’Art de la Llata.
Durant tot el mes a la Biblioteca Pública Carme Miquel estarà l’exposició de llibres sobre dona i sexualitat Booksex amb un taller sobre el tema que impartirà Teresa de la Cruz, de La Naturadora, dijous 17 de març a les 19 hores.
També els centres educatius han organitzat diverses activitats. L’alumnat del CEIP Santíssim Crist participarà, del 7 al 23 de març, en l’animació Matilda que duran a terme des de la Biblioteca Pública Carme Miquel.
Pel que fa a l’IES Matemàtic Vicent Caselles Costa han preparat un complet programa per a tot el mes amb xerrades sobre dones rellevants, estudiants i professionals en diferents àmbits, actuacions… que comencen divendres 4 de març amb l’arribada al centre de la Torxa per la igualtat.
Per la seua banda, l’associació musical Coda realitzarà tres audicions al voltant de les dones compositores els dies 7, 8 i 9 de març a les 20 hores al Centre Social.

Històric de noticies