Jaume Monfort Signes

L’Escola Municipal de Música de Gata, amb el seu nou director Sebastià Roig Sirerol, i la regidoria de Cultura, que dirigeix Juan Pedrós, han preparat, per a la setmana del 8 al 13 de març, una setmana musical homenatge al músic gater Jaume Monfort que fou director de l’Escola de Música de Gata i que va faltar l’any 2006.

En la setmana, participaran professors, amics i alumnes de les escoles de Gata i Poble Nou de Benitatxell en les que Jaume era professor de Saxòfon.

Les activitats musicals estan enfocades tant per al públic aficionat a la música amb diferents concerts, com de caràcter pedagògic per als alumnes de l’escola de música.

Obrirà la setmana la Banda Juvenil de Gata amb el seu concert diumenge 8 de març, a les 19h, baix la batuta del seu director Felipe Fuertes. Dimarts 10 a les 19’30h els alumnes de l’Escola municipal participaran en les seves audicions. Dijous 12, a les 20h, serà el dia dedicat al saxòfon. I per finalitzar divendres 13, a les 19’30h, tindrà lloc un intercanvi musical entre les escoles de Gata i Poble Nou de Benitatxell, on participaran les diferents agrupacions vocals i instrumentals.

Així mateix, els alumnes visitaran la fàbrica de guitarres ”Francisco Bros” on els explicaran el procés de fabricació d’una guitarra. A banda, també rebran una xerrada sobre “El manteniment en els instruments de vent” a càrrec d’en Jaume Soler Monfort.

Dijous 12 serà el dia dedicat al saxòfon amb un concert on participaran els alumnes de saxòfon de les escoles de Gata de Gorgos i Poble nou de Benitatxell. També el Quartet de saxòfons “Saxo mòbile”, que es va fundar l’any 1996 amb Frank de Vuyst (qui actualment dirigeix la banda de Dénia, Torrent i és director titular de l’Orquestra simfònica de Saragossa) , Jaume Enguix (professor de saxòfon de l’escola de Dénia i director de l’Escola i banda de Benidoleig), Sebastià Roig (director de l’escola municipal de música de Gata), i Jaume Monfort. En aquesta ocasió Sergio Martínez (professor de saxòfon del Conservatori “Tenor Cortis” de Dénia) formarà part del quartet.

Històric de noticies