plaquetaparpallo

La plaqueta del Parpalló eixirà al carrer i s’exposarà a la propera Fira Gata al carrer, que se celebra 11 i 12 d’octubre, per donar a conèixer el procés de restauració que s’ha dut a terme a la peça més destacada de la col·lecció museogràfica local.

Es tracta d’una plaqueta de 12.000 anys d’antiguitat trobada a la Cova del Parpalló l’any 1957 per dos aficionats a la paleontologia de Gata, Jaime Soler Signes i José Vte Soler Mulet. La peça va ser cedida a l’ajuntament quan es va crear la Col·lecció museogràfica local del municipi.

Després de molts anys en el seu estat original, el passat any va concloure un procés de restauració que va dur a terme l’Institut València de Conservació i Restauració de bens culturals. Ara torna al seu lloc, però abans la regidoria de Cultura, que dirigeix Juan Pedrós, ha volgut donar a conéixer a la població i visitants la que esta considerada una de les millors peces del jaciment.

Esta acció forma part dels aspectes que des de l’ajuntament de Gata es volen destacar en la propera Fira Gata al Carrer, potenciant els actius culturals del nostre municipi. Serà així com, a més de la vessant més artesanal del poble, que estarà representada pels artesans que participen a la fira, es vol destacar la part de tradició agrícola i patrimoni cultural.

Segons l’alcaldessa de Gata, Maite Signes, la representació de la institució a la fira tindrà tres aspectes. Per una banda l’artesania local estarà present a través de mans expertes que treballaran en directe la llata, l’espart, el canyís o l’encordat de cadires. A esta s’afegeix l’estand on es podrà visitar la plaqueta del Parpalló. I finalment, a rel de la integració del municipi en la Ruta dels Riu Raus, podrem trobar la tradició agrícola de la pansa i arquitectònica de riu rau amb una exposició de les eines que s’utilitzaven tant per al treball al camp com a l’escaldà i la posterior comercialització dels productes.

Guillermo Cholbi, regidor de foment, explica que també estaran representants altres organismes municipals com són l’empresa municipal Solgata i l’Escola de Formació de Persones Adultes. A més, com en edicions anteriors, des de la regidoria s’ofereix al nous emprenedors del municipi un espai expositiu gratuït amb l’objectiu de donar suport als emprenedors locals per a impulsar el seu projecte i fomentar així la creació de nous negocis a la localitat.

Històric de noticies