montgo

La I Fira del Montgó, que se celebra diumenge 15 de desembre a Gata, s’ompli d’activitats amb un variat programa per a tota la família.

La desfilada de cavalls per tot el poble serà el punt de partida de la jornada. A les 11 hores, es realitzarà la inauguració oficial acompanyats per la Batukada de Pedreguer. A les 12 hores, seran els grups de danses els protagonistes amb una dansada popular acompanyats amb la música de la Colla de dolçaines i tabals El Montgó de Gata. En acabar, serà el torn de la Banda de l’Escola de Música de Pedreguer. Els menuts podran participar en els tallers ecològics que realitzaran els tècnics del Parc Natural així com en els jocs tradicionals que, de 11 a 13 hores, recupera l’ampa del Ceip Santíssim Crist de Gata. El matí acabarà amb el lliurament dels premis del I Concurs de Putxero de Polp.

Per la vesprada, a les 17h, hi haurà animació infantil a càrrec de Terato Teatre. La Colla de l’Escola de música de Pedreguer animarà la fira a partir de les 17:30h. La Xarangata serà l’encarregada de posar el punt i a part a la I Fira del Montgó a les 18 h amb la cloenda oficial.

Esta serà la part lúdica d’una fira que reunirà productes i tradicions dels pobles de l’àrea d’influència del Montgó: Xàbia, Pedreguer, Gata, Jesús Pobre, La Xara i Dénia i que compta amb la participació de 70 expositors que es repartiran entre el Mercat de productes artesans, agrícoles, ecològics i de la mar, Fira de maquinària agrícola i d’ocasió, Fira del cavall i ramat, demostracions d’oficis i tradicions i l’ Espai Gastronòmic.

Dins la Fira del Cavall i Ramat participen associacions, agrupacions i col·lectius d’amics del cavall, carreters i ramaders de tots els pobles organitzadors que, durant tot el matí realitzaran demostracions i exhibicions de doma natural i d’alta escola, ensinistrament, tiraset, salt d’obstacles, de llaura tradicional, … Així com passeig en poni, entrada de la murta, gimcana, passeig en carro, taller de ferrar cavalls, …

Històric de noticies