Gata es prepara ja per viure les Festes patronals 2018 que comencen dijous 26 de juliol amb la baixada del crist del Calvari
Divendres 27 de juliol a les 11 hores començaran els actes festius amb l’entrada de la Murta. Però serà la el tradicional festival de presentació de la quinta infantil i major 2018 l’acte que marcarà l’inici oficial. La presentació tindrà lloc al Grup Escolar a partir de les 23:00 hores i comptarà amb l’actuació musical A todo tren.
Dissabte 28 de juliol començaran els bous, amb entrada a les 8 del matí i tot seguit, la comissió repartirà esmorzar. Per la vesprada s’inaugurarà el recinte taurí a les 18:30 hores , tots els que vulguen acompanyats per Xarangata, la Colla El Montgó i la batucada de Gata Gatukada. Per la nit, inauguració de les barraques amb ball a la plaça Nova amb el grup IBIZA.
Diumenge, la desfilada de carrosses centrarà la programació del dia. La desfilada començarà a partir de les 20 hores des del grup escolar.
El dia del xiquets se celebrarà dilluns 30 de juliol amb parc aquàtic a les 11 hores al grup escolar i per la vesprada, entrada especial de bous inflables. Per la nit el Grup Espeleològic Gatense no falta a la cita amb la Marxa nocturna de regularitat per parelles. Per a acabar el dia la plaça s’omplirà de disfresses amb premis a les millors, tot regat amb la musica de Capital 90.
Dimarts serà el torn de la Nit de les Paelles, un dels actes més multitudinaris de les festes, que comptarà amb l’actuació de l’orquestra Límite a l’explanada del grup escoalr.
Per a la nit de dimecres el rock pren el protagonisme amb l’actuació dels grups Senyora X, Carcoma, Diàspora i Los Sonidos.
També, per als més atrevits la comissió ha organitzat un Gran Prix al recinte taurí amb proves per equips. Serà a partir de les 00:30 hores.
Les nostres tradicions centren la programació de dijous amb jocs populars, danses, final del campionat de Truc, bous i correfoc a càrrec de Dimonis Rafolins.
Dissabte 4 d’agost serà el dia de les quintades, quan , des de bon matí, les diferents quintes comencen la seua activitat amb les despertades, cercaviles, xarangues, …
També els majors tenen el seu dia, diumenge 5 d’agost, carregat d’actes com la partida de pilota al carrer la Bassa, l’ofrena de flors , la revetlla amb la Banda Unió Musical de Gata I el colofó el posarà la tradicional Cordà a l’antic camp de futbol.
Els actes lúdics i festiu acabaran dilluns 6 d’agost, dia del Santíssim Crist, amb la processó de pujada del Crist i un gran castell de focs d’artifici que posarà el punt i final a les festes 2018.

Històric de noticies