Gata podrà construir el gimnàs escolar i reparar l’estructura del pavelló d’infantil del CEIP Santíssim Crist dins del Pla Edificant 2018. En la sessió plenària celebrada ahir es va aprovar per unanimitat adherir-se al pla i acceptar la delegació per part de la Generalitat Valenciana per a la construcció de les dos infraestructures.
La Conselleria d’Educació ha concedit a Gata, dins el pla Edificant, dos de les tres actuacions sol•licitades: la construcció del gimnàs escolar i la reparació estructural i millores del centre CEIP Stm Crist. La tercera actuació sol•licitada var ser la referida a l’ampliació l’Institut de Secundària que no s’ha inclós dins el pla.
L’alcaldessa , Magda Mengual, va argumentar que es tracta de dos obres molt necessàries per al centre escolar i llargament reivindicades, especialment el gimnàs. A més a més, va explicar que la sol•licitud d’inclusió d’aquestes obres en el pla es va realitzar després de la consulta amb el Consell Escolar municipal i els centres.

En la mateixa sessió del plenari ordinari, es va presentar una moció conjunta de tots els grups municipals per unes festes patronals igualitàries. En la moció s’argumentava que després del 8 de març del 2018, en què les dones varem eixir al carrer de manera multitudinària per exigir la igualtat real en tots els àmbits, tant públics com privats. “És obligació de les representants públics el ser la veu de totes les persones a qui representen, és per això que , amb la intenció d’arreplegar les inquietuds que ens han arribat per part de les generacions més joves del nostre poble que demanen canvis en el tractament de la dona en les festes locals; canvis inclusius que sumen als homes a la festa i que canvien la mirada que posem sobre la dona únicament com un objecte per a ser admirat.”
Els quatre partits de la corporació van aprovar modificar el sistema d’elecció dels representants de les festes, incloent homes i dones, així com buscar un sistema consensuat entre els representants polítics, els quintos i la comissió de festes i buscar el consens amb la ciutadania.

Històric de noticies