Gata s’engalana per a les seus festes 2023

Gata engalana ja els seus carrers per viure intensament les seues tradicionals festes que se celebren del 27 de juliol al 6 d’agost amb un complet programa que ha estat preparat per la Comissió de Festes 2023 amb el suport de l’Ajuntament de Gata.
Dijous 27 de juliol comença la programació amb la baixada del crist del Calvari i el pregó, que enguany estarà a càrrec de Jaume Costa i Paqui Noguera de Tarannà Teatre i Payasospital.
Divendres 28 de juliol, prendran protagonisme la quintà infantil 2023 “ Més festa que res” nascuts l’any 2012 i “Farem festa els gaters” nascuts l’any 2013 i la quinta major LA MUNTONÀ, amb el festival de presentació que tindrà lloc al Grup Escolar a partir de les 23:00 hores que comptarà amb l’espectacle Talent Show.
Dissabte 29 de juliol començaran els bous, amb entrada a les 8 del matí i solta de vaques. Tot seguit, la comissió repartirà esmorzar.
A les 13 h arriba “Bous a banda” que encetarà el grup musical Los Rumbaos al baret dels bous. Cada dia, fins dijous, passaran per l’escenari diferents grups locals i comarcals com La Moxa, Oxigen, Abierto 24h. , LoliPop, Michelutti…
A la vesprada s’inaugurarà el recinte taurí a les 18:30 hores amb la participació de les quintades i tots els que vulguen acompanyats per la Xaranga i la Gatukada. I a continuació entrada de bous i solta de bous i vaques. La programació taurina s’allargarà fins divendres. I a la nit, inauguració de les barraques amb ball a la plaça Nova amb l’orquestra La Mito.
Diumenge, la desfilada de carrosses centrarà la programació del dia. La desfilada començarà a partir de les 19:30 hores des del grup escolar.
La Nit de les Paelles, un dels actes més multitudinaris de les festes, serà dilluns 31 de juliol i comptarà amb l’actuació de l’orquestra Mónaco Party a l’esplanada del grup escolar.

El dia de les xiquetes i xiquets se celebrarà dimarts 1 d’agost amb parc aquàtic a les 11 hores al passeig d’Alacant i a la vesprada, carretons. A la nit el Grup Espeleològic Gatense no falta a la cita amb la Marxa nocturna de regularitat per parelles. I per la nit, serà la nit de les disfresses a la plaça Nova amb l’orquestra Metro.

Dimecres 2 d’agost serà el dia de les quintades quan, des de bon matí, les diferents quintes comencen la seua activitat amb les despertades, cercaviles,xarangues…,

Dins de la programació, per a dijous 3 d’agost destaca la cordà infantil i tot seguit el correfoc de la mà de Coet i Corda de Pedreguer acompanyats per al Gatukada.

Divendres 4 d’agost será el dia del Bou, amb solta de vaques a les 12 h, bous inflables i carretons a les 18 h, i entrada i solta a les 19 h i a la nit.

Per tancar els sopars populars a les barraques, tindrem l’actuació del grup Los Inhumanos a la plaça Nova.

També els majors tenen el seu dia, dissabte 5 d’agost, amb ball a la vesprada, l’ofrena de flors, la revetlla amb la Banda Unió Musical de Gata I el colofó el posarà la tradicional Cordà a l’antic camp de futbol.
Aquest dia el trinquet Xiquet de Gata acollirà, a les 18 h, una gran partida professional amb Tonet IV i Salelles II contra Vercher i Murcianet.
Diumenge  6 d’agost, dia del Santíssim Crist, acaben les festes amb la processó de pujada del Crist i un gran castell de focs d’artifici a càrrec de la pirotècnia Valenciana que posarà el punt final a les festes 2023.

Històric de noticies