La pròxima setmana Gata s’agermanarà definitivament amb la població francesa de Saint André de Sangonis en un acte de signatura del protocol.
Després de diversos anys d’amistat entre les dos poblacions i l’aprovació per plenari de l’agermanament en setembre de 2014, el pròxim dimarts 30 d’octubre es signarà per part de l’alcalde de Saint André, Jean Pierre Gabaudan, i de l’alcaldessa de Gata, Magda Mengual, el document que farà efectiu l’agermanament.
Amb aquest acte es persegueix reforçar el coneixement entre les dos cultures i forma de vida dels seus ciutadans i incentivar intercanvis culturals, artístics, turístics, deportius,…
Una delegació de la població de Saint André de Sangonis visitarà Gata els dies 29, 30 i 31 d’octubre on, a més de l’acte de signatura del document, està previst que realitzen diverses visites i activitats per conèixer millor la població.
L’acte d’agermanament se celebrarà dimarts 30 d’octubre a les 19 hores a la Sala de Plenaris de l’Ajuntament de Gata i comptarà amb les actuacions de la Gatukada, la colla de dolçaines i tabals El Montgó i el grup de danses La Llata.

Històric de noticies