Gata de Gorgos referma el seu lloc al Pacte Europeu d’Alcaldes pel Clima i l’Energia (European Covenant of Mayors for Climate and Energy), amb la invitació que aquesta organització ha realitzat per assistir al l’esdeveniment que tindrà lloc a Brussel·les durant el mes de març de 2024. El poble de Gata ha sigut convidat a participar-hi pel fundador del Pacte mateix, el senyor Frédéric Boyer.
A més a més, la regidora de Fons Europeus i Innovació, Leticia Monfort, també ha mostrat la seua satisfacció i ha volgut fer saber a tota la ciutadania que per primera vegada Gata de Gorgos forma part oficialment del Comité Europeu de Regions, gran organisme governamental pertanyent a l’important conjunt d’estructures legislatives de la Comissió Europea a Brussel·les.
El nostre poble acaba de rebre la invitació especial com a nou membre per reunir-se amb el Comitè a la localitat de Mons (Bèlgica) durant la primavera de 2024.
Per a Monfort “és un privilegi poder formar part d’aquest l’organisme governamental representatiu i legislatiu que garanteix la participació dels governs regionals i locals i comprén els reptes i les necessitats concretes de les petites poblacions com la nostra”

En aquesta línea per reforçar la col·laboració i buscar noves oportunitats de desenvolupament pel nostre poble, la regidora de Fons Europeus i Innovació es va reunir en exclusiva amb el Banc Europeu d’Inversions (EIB) a Brussel·les el darrer mes d’octubre. La regidora, Leticia Monfort, es va centrar en l’exploració de molt viables iniciatives d’inversió les quals no només beneficiaran a Gata de Gorgos sinó a la comarca de la Marina Alta tot plegat.
Durant la reunió, va discutir amb el representant del Banc Europeu d’Inversions diversos tipus de projectes i programes destinats a millorar la infraestructura, la sostenibilitat, el creixement econòmic, la modernització d’instal·lacions urbanes, transport i tecnologia verda així com sobirania energètica.
Ambdues parts van expressar el seu compromís amb el desenvolupament sostenible i la millora de la qualitat de vida dels seus ciutadans. Així doncs, el Banc Europeu d’Inversions va esclarir les possibilitats de finançament, assistència tècnica i legal que podria proporcionar per recolzar les iniciatives proposades per la regidora de Gata. Aquesta va destacar la importància i el paper crucial d’aquesta col·laboració en el desenvolupament i millora de la comunitat en conjunt.
Des de la Regidoria de Fons Europeus seguim en contacte amb el Banc Europeu per desenvolupar les àrees específiques de cooperació esmentades.

Històric de noticies