4reis13

 

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Gata i la Comissió de Reis es preparen per rebre a Ses Majestats els tres Reis d’Orient amb els actes tradicionals de Reis a Gata

Els actes començaran amb la recollida, per part dels visirs reials, de les cartes de tots els xiquets del poble que tindrà lloc, divendres 27 de desembre, a la plaça de l’església a les 18:30 hores. La comissió de festes 2014 ha preparat una xocolatada solidària per a eixa vesprada per a fer l’espera més curta.

Com ja es tradicional, dissabte 4 de gener, per la vesprada, els missatgers dels Reis recorreran els carrers de Gata anunciant l’arribada dels reis d’orient.

Diumenge 5 de gener, la representació començarà a les 18:30 hores al carrer La Pau amb l’acte del Palau d’Hivern d’Herodes, pròxim a Betlem i constitueix el nucli central del Misteri. Seguidament, els Reis d’Orient, acompanyats per pastors i àngels, es traslladen fins a la Plaça de l’Església per adorar el Jesuset nascut.

En acabar el Misteri, arriba el moment més esperat dels menuts, ja que els visirs reials repartiran casa per casa els regals dels Reis.

Els actes han estat organitzats per un grup de voluntaris que formen la Comissió de Reis amb la col•laboració amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Gata.

 

Històric de noticies