Gata es prepara ja per viure les Festes patronals 2019 que se celebren del 26 de juliol al 6 d’agost amb un complet programa carregat de novetats que ha estat preparat per la Comissió de Festes 2019 amb el suport de l’Ajuntament de Gata.

Divendres 26 de juliol arranca la programació amb la baixada del crist del Calvari.

Dissabte 27 de juliol, com a novetat, serà un dia dedicat a la Pilota. A partir de les 10h el carrer Constitució acollirà partides de pilota, entre elles, de la selecció femenina valenciana però també de l’Escola de municipal de Pilota i una partida a llargues, ja per la vesprada.

A les 13:30 h arriba una altra de les novetats d’enguany amb un pregó popular a càrrec dels escriptors gaters Carles Mulet i Josep Dkaidek.

Pel matí també es realitzarà la tradicional entrada de la Murta.  I ja per la nit, prendran protagonisme la quintà infantil i major 2019 amb el festival de presentació que tindrà lloc al Grup Escolar a partir de les 23:00 hores i comptarà amb l’actuació de l’Escola Municipal de Ballet i el musical “Como hemos cambiado”.

Diumenge 28 de juliol començaran els bous, amb entrada a les 8 del matí i  solta de vaques. Tot seguit, la comissió repartirà esmorzar.

A les 13h arriba “Bous a banda” que encetarà el grup musical Donaldson al baret dels bous. Cada dia, fins dissabte,  passaran per l’escenari diferents grups locals i comarcals com Oxigen, Black Glitter, Llobarros, Tremp, Diàspora …

Per la vesprada s’inaugurarà el recinte taurí a les 18:30 hores amb la participació de la quintà 2019 i tots els que vulguen acompanyats  per Xarangata i la Gatukada. Per la nit, inauguració de les barraques amb ball a la plaça Nova amb el grup No Comment.

Dilluns serà el torn de la camionà, una nova desfilada de  “camions, pales, avions i coets a la lluna…” .També, per als més atrevits la comissió ha organitzat una Gran Gimkana al recinte taurí amb proves per equips. Serà a partir de les 23:59 hores.

La Nit de les Paelles, un dels actes més multitudinaris de les festes, serà dimarts 30 de juliol i comptarà amb l’actuació de l’orquestra Vertigo a l’esplanada del grup escolar

El dia del xiquets se celebrarà dimecres 31 de juliol amb parc aquàtic a les 11 hores al grup escolar i per la vesprada, carretons. Per la nit el Grup Espeleològic Gatense no falta a la cita amb la Marxa nocturna de regularitat per parelles.

Històric de noticies