avdaMA

L’Ajuntament de Gata va aprovar ahir, per unanimitat, sol•licitar al Ministeri de Foment, titular de la travessia de la CN-332, què realitze un estudi sobre les condiciones necessàries per a incrementar i garantir la seguretat de les persones així com que realitze les millores oportunes.
La proposta, presentada per l’equip de govern i a la que es van sumar la resta de grups municipals, ve motivada per els diversos incidents ocorreguts a la població en les darreres setmanes, un d’ells amb resultat fatal, evidenciant el risc que suposa per a les persones el dia a dia al voltant d’eixa infraestructura central.
La moció reconeix que la carretera és una via necessària per a l’òptima comunicació del poble amb la resta de la comarca i eix fonamental per a l’arribada de persones al municipi i per tant, promotora del comerç local. Però, per l’altra banda, en els últims anys ha augmentat notablement el volum de contaminació ambiental i acústica, així com l’alt grau de perillositat per l’elevat nombre de vehicles de transport pesat que recorren la població per la inexistència de vies alternatives gratuïtes.
El plenari també es va comprometre a actuar promovent la seguretat viària en eixa travessia i carrers al seu voltant així com va reiterar els anteriors acords municipals demanant l’alliberament del peatge de l’autopista AP-7, que evitaria el pas de molts dels vehicles pesats.

Històric de noticies