La comunitat energètica de Gata de Gorgos avança en el seu procés de constitució. La comunitat energètica ja s’ha inscrit en el registre oficial de la Generalitat Valenciana amb la fórmula jurídica d’associació
i se suma a les més de 40 poblacions de la Comunitat Valenciana que compten amb una comunitat energètica.

El projecte ha rebut dues subvencions, una de l’IVACE a través del Programa de Comunitats d’Energies Renovables de la Comunitat Valenciana de l’any 2022 d’un import de 30.882,81 € i una altra de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de 9.232,30 €.
La instal·lació de plaques fotovoltaiques es realitzarà finalment en la coberta del pavelló del CEIP Santíssim Crist, i podran beneficiar-se totes les persones que se sumen al projecte que es troben a una distància inferior a 1.000 m d’aquesta ubicació.

Després dels tallers informatius celebrats enguany per a presentar el funcionament i les característiques de la comunitat energètica segueix avant el projecte, impulsat per l’Ajuntament, amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica, estalviar en la factura de la llum i reduir la petjada de carboni del municipi, on ajuntament i la comunitat energètica compten amb l’acompanyament de Sapiens Energia.

L’alcalde de Gata de Gorgos, Josep Francesc Signes, convida a la ciutadania a sumar-se a aquesta iniciativa, “que es caracteritza per un impacte positiu en l’economia local i de les famílies, ja que disminueix l’import de les factures de la llum, i pels beneficis mediambientals que aporta: es consumeix energia neta, de quilòmetre 0 (amb la consegüent disminució en l’emissió de CO₂ a l’atmosfera). Amb aquest projecte Gata de Gorgos continua apostant per projectes sostenibles i de respecte al medi ambient”.

Històric de noticies