Gata de Gorgos va acollir divendres passat 22 de març una jornada destinada a generar un espai de trobada entre l’administració, les empreses i investigadors que va reunir a destacades personalitats de l’àmbit públic i privat per a abordar els desafiaments i oportunitats en matèria d’energia neta i sostenible.
La iniciativa, presentada amb el títol “Tast en Innovació en Compra Pública d’Innovació per a una Energia Neta, Sostenible, Renovable i de Proximitat” i organitzada per Fundeun en col·laboració amb l’Ajuntament de Gata de Gorgos, s’inclou en el programa d’activitats d’innovació impulsades des de l’Ajuntament.
La inauguració va ser a càrrec de Sr. Josep Francesc Signes Costa, Alcalde de Gata de Gorgos, Sr. Rafael Lafont Deniz, Director de FUNDEUN i Sra. Yolanda Cárcel Fons, Cap de Servei d’Innovació en el Sector Públic i Compra Pública d’Innovació de l’Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (IVACE+i).
L’alcalde va posar en relleu tots els avanços realitzats en temes d’eficiència energètica i mobilitat sostenible des de 2009 en el municipi i la seva obstinació per continuar treballant en aquesta línia per a convertir al municipi en un referent en aquesta matèria.
Sra. Leticia Monfort Peiró, regidora de fons europeus, innovació i transparència a Gata de Gorgos, va plantejar els reptes a futur a resoldre mitjançant l’oferta innovadora que existeix en l’actualitat relacionada amb energies netes i eficients.
Durant la jornada Sr. Rafael Lafont, Director de Fundeun, va destacar el paper crucial de la Compra Pública d’Innovació (CPI) com a eina clau per a poder abordar projectes d’aquest calibre i com a punt de trobada entre l’Administració Pública, les empreses innovadores i la recerca per a resoldre els desafiaments municipals.
Així mateix, es van compartir bones pràctiques en CPI a nivell regional i es van presentar exemples pràctics de participació en processos de Compra Pública d’Innovació relacionats amb aquesta matèria per part de Sr. Joaquín P. Mes Belso, Director general del Grup Enercoop.
Un dels moments més destacats va ser la sèrie de pitching de 10 minuts, en la qual es van exposar possibles solucions innovadores als desafiaments actuals de l’ajuntament. Aquest segment va comptar amb la participació d’experts com a Sr. Armando Ortuño Padilla, Director General de la Vall d’Hidrogen d’Alacant (VAHIA) i Director de Projectes de INECA; Sr. Antonio Amo Peña, Responsable de Desenvolupament de Negoci de SUEZ Smart Environmental Solutions Spain; Sr. Rafael Valdivieso Sarabia, membre del Grup de Recerca del Departament de Tecnologia Informàtica i Computació de la Universitat d’Alacant; i Sr. Raúl García Posada, Director de ASEALEM (Associació Espanyola d’Emmagatzematge d’Energia).
El “Tast en Innovació en Compra Pública d’Innovació per a una Energia Neta, Sostenible, Renovable i de Proximitat” va constituir un espai de diàleg i col·laboració clau per a impulsar el desenvolupament de solucions innovadores en l’àmbit energètic, reafirmant el compromís de Gata de Gorgos i els seus col·laboradors en la transició cap a un futur més sostenible.

Històric de noticies