pressupostos16

L’Ajuntament de Gata va aprovar ahir, en la sessió del plenari ordinari de gener, els pressupostos municipals per a 2016 de 4.910.523 euros.

La regidora d’Hisenda, Teresa Arabí, va explicar que suposen un augment de 600.000 euros respecte a l’exercici anterior, bàsicament, per l’increment d’ingressos en concepte de IBI per la regularització cadastral. Pel que fa a les despeses, augmenta el capítol de personal per la pujada salarial de l’1% , la devolució del 50% de la paga extraordinària i la incorporació de productivitat tal com marca la legalitat. També va destacar el creixement de les partides de polítiques socials.

Una altra de les novetats és la dotació d’una partida de 30.000 euros per a fer als fronts Convenis urbanístics “que s’arrastren des de fa 15 anys” segons Arabí. Va afegir que s’ha previst que en 4 anys es puguen liquidar tots els convenis pendents.

La regidora va destacar, entre les diferències més significatives, les subvencions a associacions locals a través de convenis i els vora 270.000 euros que es destinaran a pressupostos participatius.

Per la seua part, el grup municipal popular va presentar 13 esmenes als pressupostos que, segons va explicar la portaveu Maite Signes, anaven destinades, majoritàriament, a incrementar la dotació de la partida de Convenis Urbanístics. També es va manifestar en contra de l’augment de la partida de personal i de les subvencions nominals a associacions.

Jaume Monfort, portaveu de Juga, va contestar que la forma de les subvencions s’havia adoptat seguint les indicacions dels tècnics municipals. Monfort va afegir que, des de l’equip de govern, es planteja la regularització en 4 anys dels deutes pendents com els convenis urbanístics, consorci del fem, recuperació de la productivitat del personal,…

Des del grup municipal socialista, la seua portaveu Mª Elena Rodríguez, va explicar l’abstenció en la votació perquè els pressupostos eixiren endavant i no bloquejar l’acció de govern a més que havien participat activament en la seua elaboració.

La proposta de pressupostos va prosperar amb els vots favorables de l’equip de govern (Compromís i Juga), l’abstenció dels dos regidors del partit socialista i els vots en contra del grup municipal del PP.

Històric de noticies