L’Ajuntament de Gata va aprovar, en el plenari ordinari de febrer celebrat dimarts, els pressupostos de la institució per a 2024 de 6.487.547 euros i un pressupost general amb l’empresa municipal Sòlgata de 7.257.552,95 euros. La proposta  es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern (Compromís i PSPV-PSOE) i els vots en contra del grup municipal del PP.

L’alcalde, Josep Signes Costa, que actualment assumeix la regidoria d’Hisenda, va ser l’encarregat d’explicar el document que recull el comptes de la corporació per a 2024 dels quals va remarcar que manté les línies estratègiques de l’equip de govern centrat en el benestar de la ciutadania de Gata: “s’assumeixen íntegrament les propostes dels departaments de serveis socials, igualtat, protecció de la infància, joventut, cura dels majors,… posant el focus en les persones i les seues necessitats”. Va aclarir que ha augmentat el capítol de personal per l’aprovació en 2023 de la RPT, incorporació a la plantilla d’un enginyer i la pujada salarial al personal del 9,5% entre 2022 i 2024. També s’ha incrementat la despesa en dotacions i manteniment d’Esports (36%), cultura festiva (31%), educació (34%) i assistència social (17%)

Respecte a les inversions va explicar que en aquest apartat s’han consignat 476.349 euros per a dur endavant projectes municipals com la instal·lació de comptadors intel·ligents i assumir la part municipal d’obres com el trinquet o la renovació dels carrers projectats. També des de Sòlgata es duran a terme nous serveis i inversions com la recollida porta a porta amb implantació de sistema informàtic i creació de zones d’aportació, instal·lacions de fotovoltaiques d’autoconsum, compra d’una excavadora o incorporació de monitors esportius, de dansa i música.

A més a més, va afegir altres projectes previstos per a 2024 que no s’inclouen en el pressupost i que sumarien més de 4 milions d’euros d’inversions dins el municipi que arriben a través de subvencions: Centre de Dia, ampliació de l’IES, rehabilitació del trinquet i Ajuntament. Així com altres inversions que es realitzaran a Gata com les obres Gómez Ferrer; Duquessa d’Almodóvar, Hostal i Tetuan, dins del Pla Planifica de la Diputació.

Maite Signes, portaveu del grup popular va explicar que pensaven que l’increment d’ingressos produït per la pujada de taxes i impostos no es veia reflectida en la inversió. En la seua opinió “ no és el pressupost que necessita Gata”.

El regidor i portaveu de PSPV, Toni Signes va voler contestar a la portaveu del grup popular que l’equip de govern pensava que era un “pressupost social i realista que sí que reflecteix el que necessita el poble en aquest moment”

En la mateixa sessió, es va aprovar  recuperar les taxes municipals per concessió d’instruments d’intervenció ambiental i per ocupació de terrenys d’ús públic que es van derogar en la pandèmia.

A més a més, i davant la proximitat de Dia Internacional de la Dona Treballadora, es van aprovar per unanimitat dos mocions conjuntes de reivindicació d’igualtat salarial entre homes i dones i del 8M que varen llegir les regidores, Vanessa Castillo (PP), Letícia Monfort (PSPV i Yolanda Leyda (Compromís).

Històric de noticies