DIA DE LA DONA16

 

La programació del mes de març organitzada per les regidories d’Igualtat i Cultura se centra especialment en la celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

Divendres 4 de març comencen les activitats amb la inauguració de l’exposició d’il·lustracions de Maria Carballo, Dones a l’ombra de la història i l’actuació de Noèlia i Juanjo a la biblioteca de Gata a partir de les 20:30 hores. En l’exposició, l’artista reivindica les dones oblidades per la historiografia dels homes. Es tracta d’una sèrie de retrats que rescaten les biografies d’artistes, compositores, escriptores, científiques, …

L’acte central serà dissabte 5 de març, a partir de les 17:30 h, amb una concentració davant de l’Ajuntament de Gata per reivindicar un pacte d’estat contra les violències masclistes. A continuació, a les 18h, es projectarà a l’Edifici Polivalent el documental Dones del 36 i en acabar es realitzarà un debat amb el títol Temps de canvi, temps de memòria amb la presència de l’autora del documental Llum Quiñonero, periodista, activista i política valenciana, diputada de Poden en les Corts. L’acte acabarà amb un recital de poesia i música a càrrec de Natàlia Pons i amb degustació de mistela i dolços tradicionals.

Dimecres 8 de març, l’Edifici Polivalent albergarà , a les 17:30h, una xerrada sobre l’Ús i abús de la imatge de les dones als mitjans de comunicació a càrrec de Ma José Martí Ivars, tècnic d’Infodona.

Finalment, del 22 de març al 7 d’abril, s’exposarà a la Sala de Cristall del Centre Social la col·lecció Dones Emblemàtiques Valencianes.

Històric de noticies