inaugGFroilan

La sala d’exposicions del Casal de la Música acull, des del passat cap de setmana, una exposició antològica de Gertru Froilán. La mostra, que recull obra des de 1976 fins a 2006, va ser inaugurada el passat divendres amb l’assistència dels comissaris de l’exposició Rosa Sala i Pedro Escoda, el regidor de Cultura, Juan Pedrós, i familiars de Froilán. A més, va comptar amb l’actuació de l’Escola de Dansa Clàssica Hindú “Huellas” de València, una cultura que interessava molt a l’artista gatera.

Rosa Sala i Pedro Escoda van parlar sobre la figura de Froilan com una enamorada del color i de la seua terra, una artista a qui agradava experimental i compartir els seues coneixements. A més, van explicar l’interés de l’artista en els seus darrers anys de vida per la cultura hindú, especialment, per la dansa i els moviments de les mans.

Ana Mulet, mare de Gertru, també va dirigir al nombrós públic unes emotives paraules d’agraïment.

Juan Pedrós va destacar que era un homenatge que tenien pendent “de poble que la va veure nàixer”.

L’exposició es podrà visitar fins al 31 de maig en horari de 19 a 21 h de dimarts a diumenge. A més, els dissabtes 23 i 30 de maig es realitzaran visites guiades a càrrec de la comissària de l’exposició, Rosa Sala.

Històric de noticies