cartell cultura AV16

 

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Gata ha preparat una variada programació cultural al voltant d’Art al Vent XIII que convida a la gent a gaudir dels carrers i de les obres exposades durant les nits d’agost.

En aquesta edició, a més de la música de la mà de la colla de dolçainers i tabaleters El Montgó, el grup de danses La llata actuarà divendres 12 d’agost en la inauguració oficial que se celebrarà a partir de les 19 hores.

Dijous 18 d’agost, davant de l’Ajuntament a les 21:30 hores, es projectarà “Els Valencians d’Amèrica”, la quarta i última part del documental DEL MONTGÓ A MANHATTAN: VALENCIANS A NOVA YORK, on es conta el final de la història dels 15.000 valencians (i entre ells 206 veïns i veïnes de Gata) que van emigrar als Estats Units i el Canadà fugint de totes les misèries d’ací.

Una altra novetat d’aquest any és la ruta urbana que realitzarà l’ historiador Josep Fornés Mut dimarts 23 d’agost. L’eixida serà des de l’Ajuntament a les 19 hores i serà per a tots els públics.

Després de la bona acollida de la passada edició, divendres 26 d’agost, davant de l’Ajuntament a les 20 hores, se celebrarà la II Trobada de Poetes Gaters. Comptarà amb la participació d’ Ivan Brull, Carles Mulet, Paco Sirerol , Vicent Botella, Gràcia Jimenez, Josep Dkaidek, Asunción Torres, Anna Mulet i l’acompanyament instrumental a càrrec de BUM Gata.

A més a més, per primera vegada, el coordinador de la mostra i mestre de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives, Josep Ginestar, realitzarà una visita guiada a l’exposició Art al Vent XIII dimarts 30 d’agost a les 19 h.

Tancarà la programació la Banda Juvenil de Gata amb la seua actuació divendres 2 de setembre a la terrassa del Centre Social a partir de les 20 hores.

Històric de noticies