Avança el procés de constitució de la comunitat energètica de Gata

La comunitat energètica de Gata de Gorgos avança en el seu procés de constitució. La comunitat energètica ja s’ha inscrit en el registre oficial de la Generalitat Valenciana amb la fórmula jurídica d’associació. Amb aquest projecte Gata se suma a les més de 40 poblacions de la Comunitat Valenciana que compten amb comunitat energètica.

El projecte ha rebut dues subvencions, una de l’IVACE d’un import de 30.882,81 € i una altra de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de 9.232,30 €.

Després dels tallers informatius celebrats enguany per a presentar el funcionament i les característiques de la comunitat energètica segueix avant el projecte, impulsat per l’Ajuntament, amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica, estalviar en la factura de la llum i reduir la petjada de carboni del municipi.

La instal·lació de plaques fotovoltàiques s´ha realitzat finalment en la coberta del pavelló del CEIP Santíssim Crist, i podran beneficiar-se totes les persones que se sumen al projecte que es troben a una distància inferior a 1.000 m d’aquesta ubicació.

L’alcalde de Gata de Gorgos, Josep Francesc Signes, convida a la ciutadania a sumar-se a aquesta iniciativa, “que es caracteritza per un impacte positiu en l’economia local i de les famílies, ja que disminueix l’import de les factures de la llum, i pels beneficis mediambientals que aporta: es consumeix energia neta, de quilòmetre 0 (amb la consegüent disminució en l’emissió de CO₂ a l’atmosfera). Amb aquest projecte Gata de Gorgos continua apostant per projectes sostenibles i de respecte al medi ambient”.

Històric de noticies