presenta ArtalVent

La regidoria de Cultura, que dirigeix Juan Pedrós, ha presentat , esta matí, Art al Vent XI que arrancarà, a partir del 14 d’agost amb l’acte inaugural que se celebrarà a les 19 hores a l’Ajuntament de Gata.

Durant tres setmanes, fins al 7 de setembre, el carrer la Bassa de Gata, Duquessa d’Almodóvar i Plaça de l’Església acolliran la mostra d’art tèxtil a l’aire lliure “més important de l’estat espanyol”, tal i com l’ha definida Josep Ginestar, coordinador de la mostra.

El regidor de Cultura ha explicat que en esta edició es presenten 130 obres d’artistes procedents de 25 països, i com va ocórrer ja la passada edició, s’ha realitzat una selecció d’obres entre les 190 presentades a càrrec del jurat format per Isabel Tejeda, Anna Llopis i Marco Britner.

Juan Pedrós ha comentat que, entre les novetats d’esta edició, els xiquets de l’escola d’estiu participaran amb les banderes dels països representats .

Ginestar ha reflexionat sobre les quatre pilars, que al seu entendre, té Art al Vent. En primer lloc, és la manifestació artística d’art contemporani més gran de l’estat espanyol i més internacional, 130 obres d’artistes de 25 països. En segon lloc, té una repercussió econòmica en el municipi ja que cada any augmenta el nombre de visitants. Per una altra part, al voltant de l’exposició, s’organitza una programació cultural paral·lela durant el mes d’agost amb xerrades, concerts, balls tradicionals, … I finalment, Art al Vent s’ha convertit en una senya d’identitat del municipi.

L’alcaldessa de Gata, Maite Signes, ha volgut agrair la implicació del regidor de Cultura, Juan Pedrós, i de Josep Ginestar, mestre de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives de Gata, així com el suport de la Diputació Provincial d’Alacant i de la Conselleria de Turisme per què Art al Vent XI siga ja una realitat.

Històric de noticies