Arriben les VII Jornades matemàtiques Vicent Caselles Costa, Música i Matemàtica.

Ahir es presentaren a Gata les VII Jornades Vicent Caselles Costa, enguany sota el títol “Música i Matemàtica”, que tindran lloc a l’edifici polivalent Guillem Agulló de Gata els dies 5 i 6. Com ja és costum, la comissió organitzadora de les jornades ha preparat un programa molt complet, amb conferències divulgatives i tallers per explorar amb els participants les diferents relacions existents entre les matemàtiques i la música.

            Les Jornades Vicent Caselles Costa s’organitzen des de l’any 2018 amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Gata, l’associació Meridià Zero, l’Escola de Matemàtiques de la Marina Alta i la Universitat de València. A més a més, el CEFIRE acredita aquestes jornades com a curs formatiu per a professorat de secundària.

            La intenció de les jornades és acostar les matemàtiques i altres disciplines científiques al públic general, en un ambient de trobada i intercanvi de coneixement i curiositat.

            Enguany les jornades comptaran amb conferències de Pere Vicalet, del Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València i Pedro Ruiz-Castell, professor d’història de la ciència de la Universitat de València, entre altres. A continuació podeu consultar el programa complet.

Totes les conferències estan obertes a públic general, però per participar als tallers, cal inscriure’s emplenant el següent formulari: https://forms.gle/5L56XZsuL9BiWJxx7

El professorat de secundària que vulga participar a través del CEFIRE, caldrà que s’enregistre ací: https://cefire.edu.gva.es/sfp/index.php?seccion=edicion&id=11772048

VII JORNADES VICENT CASELLES COSTA:

MÚSICA I MATEMÀTICA

DIVENDRES 5 DE JULIOL

19:30-20:00 – Recepció

20:00 – 21:00 – Conferència inaugural “Racional/Irracional: música i conflictes matemàtics

a càrrec de Vicent Botella i Soler.

21:00 – Aperitiu.

DISSABTE 6 DE JULIOL

9:00-9:30 – Recepció i inscripció tallers

9:30-11:00 – Tallers (Taller 1 i Taller 2)

11:30- 13:00- Tallers (Taller 1 i Taller 2)

Taller 1: “Dansa i matemàtiques” a càrrec d’Andrea Francés (UCAM).

Taller 2: “Creant amb Nombres: Taller de Tecnologia Musical i Matemàtiques” a càrrec de Pere Vicalet (Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València).

13:00-14:00 – Conferència “Ecuaciones, experimentos y melodías: los vínculos con la música de algunas de las mentes más brillantes de la historia” a càrrec de Pedro Ruiz Castell (Universitat de València)

17:30-18:30 – Taller “Música i matemàtiques”, a càrrec dels alumnes de l’Escola de Matemàtiques de la Marina Alta.

19:00-20:00 – Activitat “La física dels instruments musicals

20:00- 21:00- Conferència de cloenda “Música i Matemàtiques: Un Viatge a Través del Temps” a càrrec de Pere Vicalet (Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València).

21:00 – Clausura: “Las matemàticas te mueven”, Andrea Francés (UCAM).

Històric de noticies