rutesfira16

 

A més de les actuacions musicals i animació cultural, enguany l’Ajuntament de Gata ha preparat una sèrie de rutes guiades per donar a conèixer un poc més del poble durant la Fira Gata al Carrer que se celebra dissabte 8 i diumenge 9 d’octubre.

Dissabte a les 11 hores, l’ historiador Josep Mut guiarà una ruta urbana oferint una mirada diferents de riu raus i l’Arraval. Per la vesprada, a les 18 h, serà el torn de la ruta de vegetació mediterrània pels marges del riu Gorgos de la mà de Pepe Juan Mulet, tècnic forestal. Diumenge, a les 11 h, es donaran a conèixer alguns del processos de fabricació que continuen realitzant-se al municipi a través de la visita al Museu de Randa, Guitarres Cashimira, Frank Lilienthal i Sombreros Signes. Per a aquesta ruta és necessària la inscripció. Finalment, a les 16 h, Miguel Vives, Cronista Oficial de Gata, guiarà la ruta per la pujada del calvari fins a l’Ermita on explicarà la història de l’edifici.

Totes les rutes eixiran del punt d’encontre de l’Ajuntament i es pot realitzar la inscripció a l’oficina de turisme.

A més, com és habitual, la música també tindrà el seu protagonisme. La jornada de dissabte començarà amb la cercavila de la Banda Juvenil de Gata a partir de les 11 hores que s’inaugura la fira.

Dissabte per la vesprada, a partir de les 17h, actuarà la Rondalla de Gata.

A més a més, l’Escola Municipal de Música i Dansa també estarà present a la fira on oferirà tallers, actuacions pedagògiques, …

La Banda Juvenil de l’Escola Municipal de Música de Gata serà l’encarregada de la cloenda de la fira amb la seua actuació de diumenge 9 d’octubre a les 20h.

 

L’Ajuntament commemora el 9 d’Octubre

En el marc de la Fira Gata al Carrer, l’Ajuntament celebra la festa del 9 d’Octubre diumenge amb varietat d’actes. A partir de les 10 del matí l’Escola Municipal de Pilota jugarà una partida al carrer Dr. Gómez Ferrer.

L’acte institucional, que tindrà lloc davant de l’Ajuntament, serà a les 10:30h.

A les 11 hores, hi haurà una demostració dels treballs artesanals de la llata i l’espart, patrimoni immaterial del municipi.

La Colla de Dolçaines i Tabals El Montgó realitzarà una cercavila a partir de les 12 hores, juntament amb les xiquetes i xiquets del grup de Danses La Llata.

Per acabar el matí, a les 12:30 hores, davant de l’Ajuntament, hi haurà una lectura pública de poemes de Vicent Andrés Estellés en la qual pot participar tot aquell que vulga.

Històric de noticies