Gata de Gorgos i Saint André de Sangonis ( França) ja son pobles germans. Amb la signatura del document d’agermanament per part de l’alcalde de Saint André de Sangonis, Jean-Pierre Gabaudan, i l’alcaldessa de Gata, Magdalena Mengual, es tancava un procés iniciat en 2014, quan els dos pobles van manifestar la seua intenció d’agermanar-se, i es donava pas a un nou temps d’intercanvis i projectes en comú com a pobles germans.
Una delegació de Saint André ha visitat Gata els dies 29, 30 i 31 d’octubre on, a més de l’acte de signatura del document, ha realitzat diverses visites i activitats per conèixer millor la població. Han visitat espais emblemàtics però també han conegut alguns dels processos de fabricació que es realitzen a Gata.
En aquests dies que ens han visitat els membres dels dos comités han intercanviat propostes i idees per treballar en comú de cara al futur. Per començar, han acordat que una delegació del comité de Gata visitarà la localitat francesa en març de 2019.
L’acte de signatura, celebrat ahir de vesprada, va comptar amb les actuacions de la Gatukada, el grup de danses la Llata i la Colla El Montgó com a mostra de la varietat d’agrupacions culturals i musicals del nostre poble.
Amb aquesta signatura es persegueix reforçar el coneixement entre les dos cultures i forma de vida dels seus ciutadans i incentivar intercanvis educatius, culturals, artístics, turístics, deportius,…

Histórico de noticias