%e2%81%abmisterireis17

La regidoria de Festes de l’Ajuntament de Gata i la Comissió de Reis es preparen ja per rebre a Ses Majestats els tres Reis d’Orient amb els actes tradicionals del Misteri de Reis de Gata declarat Festa d’Interès Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana.
Els actes comencen dijous 29 de desembre amb la recollida, per part dels visirs reials, de les cartes de tots els xiquets i xiquetes del poble que tindrà lloc a la plaça de l’església a les 18:30 hores. Enguany, aquest acte, a més de la col•laboració del Tapis, comptarà amb l’actuació de les alumnes de l’Escola Municipal Dansa amb la seua professora Laura Perelló al front.
Continuen amb el tradicional bàndol que, dimecres 4 de gener, els missatgers reials realitzen a poqueta nit anunciant l’arribada dels tres reis.
I dijous 5 de gener arriba l’acte central i més multitudinari amb la representació del Misteri de Reis que començarà a les 18:30 hores al carrer La Pau amb l’acte del Palau d’Hivern d’Herodes, pròxim a Betlem i constitueix el nucli central del Misteri. Seguidament, els Reis d’Orient, acompanyats per pastors i àngels, es traslladen fins a la Plaça de l’Església per adorar el Jesuset nascut.
En acabar el Misteri, arriba el moment més esperat dels menuts, ja que els visirs reials repartiran casa per casa els regals dels Reis.
Els actes han estat organitzats per un grup de voluntaris que formen la Comissió de Reis amb la col•laboració amb la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Gata.

Histórico de noticias