En la sessió plenària extraordinària celebrada anit a Gata va prosperar l’únic punt de l’ordre del dia, la proposta presentada pel grup municipal del PP per rebaixar l’IBI al 0,71% amb els seus vots a favor (5) i el suport del regidor del PSPV, JoanVi Vallés. Per la seua part, els regidors de Compromís (4) i el regidor de Juga, Jaume Monfort, (1) varen votar en contra. Monfort va excusar la presència la seua companya Pepa Signes per l’assistència a un congrés.
Maite Signes, portaveu del PP, va explicar que portaven la proposta de reducció de la càrrega impositiva de l’IBI d’un 0,78 a un 0,71% ja que consideraven que l’augment d’ingressos de l’Ajuntament i l’actualització dels valors del cadastre ho permetien.
Vallés també va argumentar en el mateix sentit al•legant que aquesta proposta de baixada era la que ja havia presentat el seu grup municipal al plenari.
Per a Àngels Soler, portaveu de Compromís, amb aquesta baixada s’intenta “fer mal polític” ja que suposa una minva d’ingressos de 160.000 euros que provocarà la reducció d’inversions, aportacions a convenis, … També va explicar que, des de l’equip de govern, es va proposar una “baixada prudent” al 0,75% atenent al informes tècnics.
Jaume Monfort es va manifestar en contra de la baixada, “ja que segons l’informe d’intervenció, baixar l’IBI implica retallades”
L’Alcaldessa, Magda Mengual, va argumentar que es tracta d’una aprovació inicial i que ara s’obri un període per a presentar al•legacions a l’acord.

Histórico de noticias