rpaigua

 

L’alcaldessa de Gata, Magda Mengual, ha anunciat aquest matí que la Diputació d’Alacant subvencionarà integrament la connexió de la xarxa d’aigua de Gata amb la canonada de regants de Pedreguer.

Mengual, que ha realitzat una roda de premsa juntament amb el diputat Gerard Fullana i el regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible, Jaume Monfort ha explicat que aquesta obra hídrica, que s’aprovarà per plenari de Diputació el proper dilluns, donarà solució al possibles problemes d’aigua de cara a l’any que ve. Ha mostrat la seua satisfacció per la feina feta des de l’organisme provincial.

L’alcaldessa també ha anunciat que el subministrament d’aigua potable per a aquest estiu està garantida, ja que, aquest mateix matí s’ha reunit amb responsables d’Amjasa que no deixarà de vendre aigua a la localitat.

Gerard Fullana ha parlat sobre l’acord conjunt de totes les forces polítiques aquest tipus d’obres prioritàries en l’àmbit hídric. Ha explicat que, en el cas de Gata, es destinarà el 100% de la inversió sostenible a garantir el subministrament d’aigua, concretament, en aquest projecte de connexió a la canonada de regants de Pedreguer que tindrà un cost de 275.000€ i que redacta la Diputació Provincial. Als 150.000 € de la inversió sostenible que corresponen a la localitat se sumaran 125.000 € de subvenció de l’àrea de Cicle Hídric.

Per la seua part, Jaume Monfort ha explicat algunes de les accions hídriques que s’han dut a terme com d’impermeabilització del dipòsit de Boleries que permet extraure aigua de qualitat, ja que segons el regidor, “el problema de Gata és més de qualitat de l’aigua que no de cabal”.

Una altra de les actuacions és el contracte de lloguer signat amb el Pou de Gata Residencial una vegada comprovat que disposa de cabdal suficient i de bona qualitat. Des de l’Ajuntament es realitzaran les obres de connexió del pou a la xarxa d’aigua potable que tenen un pressupost de 30.000€.  Es preveu que aquesta actuació done la possibilitat de deixar de comprar aigua a Xàbia.

Monfort ha argumentat que aquestes actuacions garanteixen el subministrament per a aquest estiu, però que segueixen treballant per no dependre sols d’una opció.

L’alcaldessa ha volgut recordar que, tot i que el subministrament estiga assegurat, no es pot oblidar el ban de l’estalvi responsable d’aigua.

Histórico de noticias