L’Ajuntament de Gata ha preparat una variada programació per als dies de Setmana Santa i Pasqua sota el títol de Cabasset i Mona.
La zona comercial de la Plaça d’Espanya acollirà les activitats de Setmana Santa.
Divendres 30 i dissabte 31 d’abril, pels matins, les mans experimentades de les artesanes realitzaran una demostració del treball amb llata, patrimoni immaterial del municipi així com també d’encordat de cadires. A més de les demostracions, veïns i visitants podran participar en el taller i comprovar personalment com es treballen.
Un altre del punts forts d’aquestes festes a Gata són els productes gastronòmics com els dolços tradicionals com la mona i pa socarrat i l’embotit com la salsitxeta de pasqua. Divendres i dissabte tots aquells que s’acosten fins a la Tourist Info podran gaudir d’una mostra de productes típics de Gata: les mones, l’embotit tradicional, … així com els cabassos que podran trobar a les tendes tradicionals del municipi. L’Oficina de Turisme estarà oberta al públic divendres 30 i dissabte 31 de març de 10:30 a 13:30 hores.
Pel que fa als dies de Pasqua, es pretén recuperar la tradició del tercer dia de pasqua i al mateix temps gaudir d’un espai privilegiat com és el parc de la Font del Riu. Així, dimarts 3 d’abril, per la vesprada, hi haurà tallers i jocs tradicionals per a la infància de la mà de Ment i Vida a les veles del riu.

El Berenaret de Pasqua compleix 10 anys
A més a més, Diumenge 8 d’abril, al carrer La Pau, se celebrarà el ja tradicional Berenaret de Pasqua que amb aquesta edició compleix 10 anys.
A partir de les 11:30 hores començarà la cercavila del grup de danses La Llata i la colla El Montgó pels carrers del poble. Enguany , com a novetat, a les 12:30h hi haurà una actuació de la mà de Els Jóvens que presenten el seu primer disc.
A les 14 hores serà el dinar popular amb el berenaret de pasqua, plat típic gater, cuinat per la penya Els Willies. En acabar, començaran els concerts de Pep Gimeno, El Butifarra, i Senior i Cor Brutal, celebrant els 10 anys de trajectòria.

Histórico de noticias